189
Ο Ντέκλαν Κοστέλο | INTIMENEWS

Ποια έξοδος; Ισχυρή εποπτεία για δέκα χρόνια προανήγγειλε ο Κοστέλο

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 08:07
Ο Ντέκλαν Κοστέλο
|INTIMENEWS

Ποια έξοδος; Ισχυρή εποπτεία για δέκα χρόνια προανήγγειλε ο Κοστέλο

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 08:07

Ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέφερε, μέσω συνέντευξής του στο Reuters, το κυβερνητικό αφήγημα περί clean exit και εξόδου της Ελλάδας από την εποπτεία, ο Ντέκλαν Κοστέλο, εκπρόσωπος της Κομισιόν στη κουαρτέτο, τον διέψευδε.

Ο ευρωπαίος τεχνοκράτης περιέγραψε ένα ισχυρό πλαίσιο εποπτείας, το οποίο θα επιβάλλει και μεταρρυθμίσεις για ακόμη δέκα χρόνια. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα  θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Αυτά τα ανέφερε ο Ντέκλαν Κοστέλο μιλώντας σε ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη.

«Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα» σημείωσε ο Ντ. Κοστέλο όπως ανέφεραν στο φύλλο της Πέμπτης «Τα Νέα».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο υπογράμμισε ότι «υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, κάποιες από τις οποίες έχουν δρομολογηθεί» και πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση των βαθιών και κύριων μεταρρυθμίσεων θα χρειαστούν πέντε και σε ορισμένες περιπτώσεις δέκα χρόνια σταθερής εφαρμογής για να αποδώσουν».

Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία, όπως είπε, «συνεχίζει να κινείται σε μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα» ενώ όσον αφορά το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης με 700.000 αποδέκτες είπε ότι «δεν είναι γενναιώδορο σύστημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...