403
Ο Αλέξης Τσίπρας στη βράβευσή του από τον Πατρίκ Βασμάν, διευθυντή της Politique Internationale | INTIMENEWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι είναι… ο ελληνικός λαός

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 13:12
Ο Αλέξης Τσίπρας στη βράβευσή του από τον Πατρίκ Βασμάν, διευθυντή της Politique Internationale
|INTIMENEWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι είναι… ο ελληνικός λαός

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 13:12

Το πολυσυζητημένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα βράβευση. Το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός διέβη την αίθουσα εκδηλώσεων του φημισμένου ξενοδοχείου «Georges V», για να λάβει το βραβείο «πολιτικού σθένους», από τον ιδρυτή της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale, Πατρίκ Βασμάν.

Οπως είχαν εξηγήσει από την επιθεώρηση, η βράβευση του κ. Τσίπρα έγινε για την πολιτική στροφή που έκανε το 2015: «Παρά τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά η πολιτική οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα, αυτός βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη αποφεύγοντας καταστροφικές συνέπειες για όλους», εξήγησαν.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός είπε: «Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του. Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας». Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί πλέον, ότι στο πρόσωπό του καθώς και στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του –διότι με έναν παράξενο τρόπο αυτό αφορά η βράβευσή του, που αναγνωρίζει τη γνωστότερη διεθνώς «kolotumba» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ– εκπροσωπείται το σύνολο του ελληνικού λαού.

254302

254300

Αν και αν είναι μάλλον κραυγαλέο να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο ελληνικός λαός επιθυμούσε τις τραγικές παλινωδίες της Πρώτης Φοράς Αριστερά και την τρομακτική περιπέτεια του 2015, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «από αυτόν (τον ελληνικό λαό) και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας». 

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ερμηνεία. Οτι ο ελληνικός λαός όντως ήθελε τα όσα υποσχόταν στις αρχές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Και τώρα που ο κ. Τσίπρας βραβεύεται επειδή δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει για να εκλεγεί και κράτησε τη χώρα για δεκαετίες στα μνημόνια και στην επιτροπεία, έχει το σθένος (ή το πολιτικό θράσος, είναι θέμα οπτικής πια) να λέει ότι αφιερώνει το βραβείο σε αυτόν τον λαό που παραπλάνησε για να εκλεγεί…

DPT8KrZXkAArc_a

DPT8OHoXcAEC80X

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός, που όπως σημείωσαν σκωπτικά «Τα Νέα» βρέθηκε στα λημέρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς στο «Georges V» είχε γίνει ο περιβόητος γάμος του με τη Βίκυ Σταμάτη, θα τιμηθεί αργότερα και για την προσήλωσή του στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το πρωί της Παρασκευής ο κ. Τσίπρας θα έχει «πρόγευμα εργασίας» με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...