389
Ως «νεαρό αγωνιστή του νέου φορέα» χαρακτήρισε τον εικονιζόμενο αριστερά Κώστα Λαλιώτη, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός (δεξιά) | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/SOOC/CreativeProtagon

Σκεπτικισμός αλλά και ειρωνείες στο Ποτάμι για τη νίκη της Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 13:04
Ως «νεαρό αγωνιστή του νέου φορέα» χαρακτήρισε τον εικονιζόμενο αριστερά Κώστα Λαλιώτη, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός (δεξιά)
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/SOOC/CreativeProtagon

Σκεπτικισμός αλλά και ειρωνείες στο Ποτάμι για τη νίκη της Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 13:04

Πώς είδαν στο Ποτάμι την επικράτηση της Φώφης Γεννηματά στις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς; Ισως δεν είναι το καλύτερο κριτήριο αλλά ο τρόπος με τον οποίο σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός τους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστικός του σκεπτικισμού που επικρατεί στη Σεβαστουπόλεως, μολονότι βέβαια το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ξεκάθαρο: «Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ωστόσο το σχόλιο στο Twitter, του βουλευτή της Β’ Αθηνών, ο οποίος δεν είναι φυσικά επίσημος εκπρόσωπος των θέσεων του Ποταμιού, αλλά είναι ένα προβεβλημένο στέλεχος, με αφορμή μάλιστα τις εικόνες του Κώστα Λαλιώτη, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να πανηγυρίζει επάνω στο τραπέζι, είναι χαρακτηριστικό ενός κλίματος: «Νεαροί αγωνιστές του Νέου Φορέα του ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν για την ανανέωση και την μεγάλη νίκη της Κεντροαριστεράς, μετά την εκλογή του Νέου Αρχηγού της ιστορικής παράταξης», έγραψε ο κ. Ψαριανός, αναδημοσιεύοντας τη φωτογραφία του κ. Λαλιώτη

Πολύ πιο φιλοσοφικός, αλλά επίσης σκεπτικός, ο Γιώργος Μαυρωτάς. «Ηγεμονία ή συνδιαμόρφωση; Αυτό είναι τώρα το ερώτημα που θα κρίνει το εγχείρημα» σχολίασε ο βουλευτής Αττικής.

Oπως έχει δεσμευτεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού θα παραμείνει ανεξάρτητη. Ωστόσο έχει πει ότι ο νικητής των εκλογών του νέου φορέα θα είναι στο εξής στο πηδάλιο, άρα οι βουλευτές του Ποταμιού θα οφείλουν έστω να ακούν την κυρία Γεννηματά.

Στο μήνυμά του για την εκλογή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του νέου φορέα, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για έναν δρόμο «ανηφορικό».

«Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε τη δύναμή μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης και τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή τη δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα.

» Θέλω, τέλος, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας. Από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας. Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...