436
Η Κατερίνα Στεφανίδη με τη γαλανόλευκη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου μετά τον νέο θρίαμβό της | REUTERS/Dylan Martinez

Στεφανίδη: «Ευχαριστώ τους Ελληνες που έμειναν ξύπνιοι για εμένα»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2017, 08:14
Η Κατερίνα Στεφανίδη με τη γαλανόλευκη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου μετά τον νέο θρίαμβό της
|REUTERS/Dylan Martinez

Στεφανίδη: «Ευχαριστώ τους Ελληνες που έμειναν ξύπνιοι για εμένα»

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2017, 08:14

Προσγειωμένη, μολονότι επέστρεψε από τα πέντε μέτρα ύψος και ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο και τον παγκόσμιο τίτλο της καλύτερης. Η Κατερίνα Στεφανίδη λίγο μετά την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και ευτυχισμένη που βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση όταν έπρεπε. Και όντως έδειξε να βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της την ιδανική στιγμή, τη βραδιά της 6ης Αυγούστου 2017 όταν με πανελλήνιο ρεκόρ (4,91 μ.) πρώτευσε στο άλμα επί κοντώ και χάρισε στην Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο.

Στις δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση, η 27χρονη Ολυμπιονίκης, και κορυφαία επικοντρίστρια στον κόσμο για το 2017, ευχαρίστησε τους έλληνες φιλάθλους που παρέμειναν ξύπνιοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της, και είπε ότι η αγάπη που παίρνει αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για αυτήν καθώς έτσι τα αθλήματα του στίβου παίρνουν την δημοσιότητα που αξίζουν και χρειάζονται.

Η Στεφανίδη μίλησε και για την «τύχη» της στο κρίσιμο άλμα στα 4,82 μ. όταν ακούμπησε τον πήχη αλλά αυτός δεν έπεσε και περιέγραψε τη μονομαχία της με τη μεγάλη αντίπαλό της, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις την οποία είχε νικήσει και πέρυσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αναλυτικά όσα είπε η «χρυσή» Κατερίνα δημόσια τηλεόραση:

Για το χρυσό μετάλλιο:

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Πιο σημαντικό είναι ότι έκανα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο ρεκόρ για φέτος, καθώς αυτό δείχνει πως βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση όταν πρέπει. Ηταν μεγάλο βήμα ότι πέρασα το 4,91 μ. Περίμενα αρκετή ώρα για να ξεκινήσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα ήταν στο 4.65-4.75, γιατί αρκετές αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν αυτά τα ύψη, οπότε έπρεπε να περιμένω πολύ. Ημουν λίγο τυχερή στο 4.82, ευτυχώς όμως πήδηξα παραπάνω για να μην έχουμε να λέμε».

Για την αντίπαλο της την Σάντι Μόρις:

«Η Σάντι (Μόρις) δεν έχει κάνει πολύ καλή σεζόν. Ήξερα ότι με αυτή θα αγωνιστώ. Δεν έβλεπα τα άλματα της. Όταν έριξε τον πήχη στο 4.82 σκέφτηκα ότι μου έδωσε την ευκαιρία».

2017-08-06T202800Z_307601757_UP1ED861KUNBC_RTRMADP_3_ATHLETICS-WORLD-WPV
H Στεφανίδη με τη μεγάλη αντίπαλό της, Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, την οποία όπως και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, νίκησε το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο (Reuters)

Για το αν έχει αντιληφθεί σε τι επίπεδο βρίσκεται:

«Όταν γίνεται κάτι καλό πάντα σκέφτομαι τον επόμενο αγώνα. Δεν καταλαβαίνω σε τι επίπεδο έχω φτάσει. Ίσως επειδή εξακολουθώ να αγωνίζομαι και να έχω άγχος. Ήρθα εδώ με σκοπό να κάνω ένα καλό αγώνισμα. Κατά τα άλλα όλα ήταν ήρεμα».

Για την αγάπη του κόσμου:

«Μετά το Άμστερνταμ (το Πανευρωπαϊκό) έχω δεχθεί πολύ αγάπη και αυτό δίνει δημοσιότητα στον στίβο, κάτι που το χρειαζόμαστε. Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι και πάλι αλλά και για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας».

Πάντως δεν ξενυχτήσαμε, Κατερίνα. Απλώς μας έστειλες για ύπνο χαρούμενους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...