207
Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Ισχυρίστηκε ότι εκτός από τα μνημόνια, υλοποιεί και παράλληλο πρόγραμμα... | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI

Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 21:53
Ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Ισχυρίστηκε ότι εκτός από τα μνημόνια, υλοποιεί και παράλληλο πρόγραμμα...
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI

Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 21:53

«Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση  της «Προοδευτικής Συμμαχίας» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο επιστροφής στην κανονικότητα» είπε ο Πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας, ότι η κυβέρνηση του δεν υιοθέτησε ποτέ τις πολιτικές λιτότητας, ενώ ταυτοχρόνως υλοποιούσε ένα παράλληλο πρόγραμμα.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις θυσίες του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας ότι «μετά το καλοκαίρι του 2015, για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι που επιλέξαμε να παλέψουμε». Όσο για την Ευρώπη, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να προοδεύσει, αν δεν είναι κοινωνική και δημοκρατική και επέμεινε ότι φορείς, όπως το Eurogroup, πρέπει να λειτουργούν πιο δημοκρατικά. «Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν εμπνέει και δεν ελκύει» τόνισε συγκεκριμένα.

«Δεν είμαστε σε ένα φόρουμ παρατηρητών, αλλά σε ένα φόρουμ αποφασισμένων πρωταγωνιστών» υπογράμμισε. «Για να πάρει η Ευρώπη τη μοίρα της στα χέρια της, η μοίρα των ανθρώπων της Ευρώπης πρέπει να είναι κοινή και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ένας τοίχος χρήματος χωρίζει τον Νότο από τον Βορρά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, η Ευρώπη θα πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, μόνο όταν οι λαοί της πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...