257
Φωτογραφία αρχείου | REUTERS/Jayanta Dey

Φρίκη στην Ινδία με ανθρωποθυσία δεκάχρονου κοριτσιού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 19:18
Φωτογραφία αρχείου | REUTERS/Jayanta Dey

Φρίκη στην Ινδία με ανθρωποθυσία δεκάχρονου κοριτσιού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 19:18

Ανθρωποθυσίες, «μαύρη μαγεία», ινδουιστικός σκοταδισμός, μάγοι, δεισιδαιμονία. Θα μπορούσε να είναι ένα θρίλερ, ή έστω ο καμβάς του δεύτερου Ιντιάνα Τζόουνς για όσους θυμούνται. Μόνο που σύμφωνα με όσα μετέδωσε τη Δευτέρα το BBC, είναι μια φρικτή πραγματικότητα που σημειώθηκε στη νότια Ινδία με θύμα ένα άτυχο μικρό κοριτσάκι. Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται αστυνομικές πηγές οι οποίες πιστεύουν πως το 10χρονο κορίτσι έπεσε θύμα ανθρωποθυσίας στην επαρχία Καρνατάκα.

Τη δολοφονία του άτυχου παιδιού φέρεται να συνέστησε ένας «μάγος», ως θεραπεία για έναν παράλυτο άνδρα. Ο δήθεν θεραπευτής φέρεται να είπε στην οικογένεια του ανάπηρου άνδρα ότι η θυσία θα έλυνε τα «μαύρα ξόρκια», στα οποία απέδωσε τα προβλήματά του.

Αστυνομικοί έχουν ως τώρα συλλάβει δύο αδέλφια του παράλυτου άνδρα, με την υποψία ότι απήγαγαν και δολοφόνησαν το κοριτσάκι. Υπό κράτηση έχει επίσης τεθεί ένα 17χρονο αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν συνεργός στην απαγωγή.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις, με έναν αξιωματικό της Αστυνομίας να αναφέρει στο BBC πως υπάρχουν κι άλλοι ύποπτοι που συνέβαλαν στο έγκλημα, καθώς όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, όλο το χωριό «γνώριζε» και δεν μιλούσε. Αλλωστε οι γυναίκες στην Ινδία θεωρούνται πολίτες β’ κατηγορίας και συχνά πέφτουν θύματα βιασμών ή δολοφονιών.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν το πτώμα του παιδιού βρέθηκε σε μία εγκαταλελειμμένη σακούλα. Εχουν επίσης βρεθεί αντικείμενα που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται ως σύνεργα σε τελετές «μαύρης μαγείας».

Σε κάθε περίπτωση η φρικτή αυτή ιστορία μαρτυρά το μέγεθος της οπισθοδρόμησης που ακόμα υπάρχει στην Ινδία, τη χώρα που αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και το 2030 θα είναι η τρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...