230
Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. Οι ισπανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν εκστρατεία πιέσεων εναντίον | REUTERS/Sergio Perez

Οι ισπανοί δημοσιογράφοι θύματα των τρολς των Podemos

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 18:51
Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. Οι ισπανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν εκστρατεία πιέσεων εναντίον
|REUTERS/Sergio Perez

Οι ισπανοί δημοσιογράφοι θύματα των τρολς των Podemos

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 18:51

Κάθε ομοιότητα με άλλες χώρες της Μεσογείου είναι προφανώς συμπτωματική. Στην Ισπανία οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται ότι δέχονται πιέσεις και επιθέσεις στα social media από έναν αόρατο αλλά υπαρκτό «στρατό» τρολς του ριζοσπαστικού κινήματος των Podemos.

Την καταγγελία έκανε η κύρια ένωση δημοσιογράφων της Ισπανίας, η οποία κατηγόρησε δημοσίως την ηγεσία του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ότι επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τη δουλειά των δημοσιογράφων παρενοχλώντας τους, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ενωση Τύπου της Μαδρίτης (APM), που συνασπίζει τους δημοσιογράφους των κύριων ισπανικών μέσων ενημέρωσης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τις μεθόδους του Podemos, βασιζόμενη στις μαρτυρίες και τις αποδείξεις που έφερε «ομάδα δημοσιογράφων που αισθάνονται να παρενοχλούνται και να υφίστανται πίεση από την ηγετική ομάδα του Podemos, με επικεφαλής τον αρχηγό του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας».

Η APM «απαιτεί από το Podemos να εγκαταλείψει μια για πάντα αυτή τη συστηματική εκστρατεία παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία διεξάγει εναντίον επαγγελματιών δημοσιογράφων διαφόρων μέσων ενημέρωσης, τους οποίους εκφοβίζει ή απειλεί όταν δεν συμφωνεί με τις πληροφορίες τους».

Αναφέρει δε ότι «θεωρεί πλήρως ασυμβίβαστο με το δημοκρατικό σύστημα ένα κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, να προσπαθεί να προσανατολίσει και να ελέγξει τη δουλειά δημοσιογράφων και να περιορίσει την ανεξαρτησία τους».

Η παρενόχληση διαρκεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και παίρνει τη μορφή «προσωπικών κατηγοριών και ισχυρισμών στη διάρκεια συνεντεύξεων, πολιτικών συγκεντρώσεων ή απ’ ευθείας στο Twitter», καθώς και «εκφοβιστικών τηλεφωνικών μηνυμάτων και κλήσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News