385
Ο Ολεγκ Εροβίνκιν, πρώην πράκτορας της KGB. Είναι η μόνη φωτογραφία του που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή... | Telegraph

Μυστηριώδης θάνατος πράκτορα της KGB «συνδέεται» με τον «ροζ» φάκελο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2017, 00:07
Ο Ολεγκ Εροβίνκιν, πρώην πράκτορας της KGB. Είναι η μόνη φωτογραφία του που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή... | Telegraph

Μυστηριώδης θάνατος πράκτορα της KGB «συνδέεται» με τον «ροζ» φάκελο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2017, 00:07

Ενας πρώην διοικητής της KGB βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία μαύρη Lexus, στο πίσω κάθισμα, κάτω από περίεργες συνθήκες στη Μόσχα. «Ανθρωποι όπως ο Ολεγκ Εροβίνκιν δεν πεθαίνουν σε δολοφονίες – θρίλερ», σχολίασε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ένας ειδικός στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Αλλά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Γιατί ο Εροβίνκιν ήταν ο άνθρωπος που φέρεται να βοήθησε τον πρώην πράκτορα της βρετανικής MI6, Κρίστοφερ Στιλ, να συγκεντρώσει τα στοιχεία που συνδέουν τον Ντόναλντ Τραμπ με το Κρεμλίνο και, κατά κύριο λόγο, με πάρτι οργίων με ρωσίδες πόρνες.

Ο επίμαχος φάκελος ήρθε στη δημοσιότητα στις αρχές του Ιανουαρίου -φυσικά ότι εμπεριέχει απορρίφθηκε από τον Τραμπ ως «ψευδείς ειδήσεις»- και έκτοτε ο φερόμενος ως συντάκτης του, βρετανός πράκτορας, κρύβεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο Εροβίνκιν, ο οποίος εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας -αρχικά στην KGB και έπειτα στη διάδοχό της FSB- βρέθηκε νεκρός στις 26 Δεκεμβρίου. Η σορός του έχει ήδη μεταφερθεί στο νεκροτομείο της FSB.

Αλλά πριν καν αρχίσουν οι έρευνες, ο μυστηριώδης θάνατος του Εροβίνκιν προκαλεί υποψίες. Ο ίδιος ήταν το δεξί χέρι του Ικγορ Σεχίν, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft. Παράλληλα, ο Εροβίνκιν λειτουργούσε ως ο σύνδεσμος του Σεχίν με τον τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Με άλλα λόγια, το πορτρέτο του νεκρού πράκτορα ταιριάζει τέλεια στο πρόσωπο που περιγράφει ως βασική του πηγή του ο βρετανός Στιλ: ένας άνθρωπος κοντά στον Σεχίν ο οποίος είχε στην κατοχή του στοιχεία για τους δεσμούς ανάμεσα στους υποστηρικτές του Τραμπ και τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορεία RIA Novosti, έχει αρχίσει μία μεγάλης κλίμακας έρευνα στην περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του πρώην πράκτορα. Αλλά λίγες μέρες μετά, ανακοινώθηκε ότι ο θάνατος του πρώην πράκτορα «προήλθε από καρδιακή ανακοπή». Φυσικά διάφοροι αναλυτές που γνωρίζουν πώς λειτουργεί ο ρωσικός κόσμος ισχυρίζονται ότι ο θάνατος του παραμένει μυστηριώδης και πως το πιθανότερο είναι να έχει σχέση με τη σύνδεσή του με τον βρετανό πράκτορα στον οποίο έδινε πληροφορίες. Και άρα, εμμέσως, με το πρόσωπο για το οποίο έδινε πληροφορίες, δηλαδή τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τη στιγμή που πέθανε ο Εροβίνκιν, ο κ. Πούτιν είχε τον φάκελο του Στιλ για τον Τραμπ πάνω στο γραφείο του», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Γκρόζεφ, αναλυτής της δεξαμενής σκέψης Risk Management Lab, στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...