395
| Nick Paleologos / SOOC

Παραίτηση Γεροβασίλη ζητούν ΝΔ, Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2016, 10:58

Παραίτηση Γεροβασίλη ζητούν ΝΔ, Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2016, 10:58

Η Ολγα Γεροβασίλη πολιτεύτηκε ενώ υπήρχε ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και επιχειρηματικής  δραστηριότητας που συναλλάσσεται με το Δημόσιο, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Τρία χρόνια παράνομα βουλευτής».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που υπογράφεται από τον Βασίλη Χιώτη, όταν εξελέγη η κ. Γεροβασίλη, το 2012, ήταν μέτοχος σε εταιρεία (κέντρο ακτινολογικών διαγνώσεων) που είχε συναλλαγές με το Δημόσιο, καθώς εκτελούσε συνταγές Ταμείων. Συνεπώς, κατά το Σύνταγμα, όφειλε να παραιτηθεί εντός οκτώ ημερών. Ομως, κατά το δημοσίευμα και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, η κ. Γεροβασίλη το έπραξε το 2015, μεταβιβάζοντας το ποσοστό στον γιο της.

«Προσπαθούν με ψέματα, υπονοούμενα, ανακρίβειες, λάθη και λάσπη να στοχοποιήσουν πρόσωπα, να απαξιώσουν την Κυβέρνησή μας και να πείσουν πως είμαστε ίδιοι» απαντά η κ. Γεροβασίλη, η οποία προσθέτει ότι η ερμηνεία του νόμου επιβάλλει τη συστολή των περιπτώσεων παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο αποκλειστικά συγκεκριμένες και ειδικές διαδικασίες, ιδίως μέσω δημοσίων διαγωνισμών ή αναθέσεων. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται μεταξύ ΕΟΠΥΥ και τα Ιδιωτικά Ιατρεία ή Πολυϊατρεία ή εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ή Ιατρικές εταιρείες δεν συνιστούν συμβάσεις στις οποίες εφαρμόζονται οι ειδικές διαδικασίες περί ανάθεσης ή διαγωνισμών του δημοσίου, αλλά είναι συμβάσεις στις οποίες προσχωρεί οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ιατρός ή εταιρεία, με μια απλή αίτησή του».

Επίσης η κυβέρνηση, με δήλωση του εκπροσώπου της, κάλυψε πλήρως την κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι δεν έλαβε μέρος σε διαγωνισμό, αλλά παρείχε υπηρεσίες ως γιατρός.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει ότι πρόκειται για «εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της Αρτας», ενώ υπενθυμίζει ότι η κ. Γεροβασίλη είναι βουλευτής στο νομό της Αρτας.

«Η κυρία Γεροβασίλη γνώριζε ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα. Επομένως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Οφείλει να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα.

Το Ποτάμι ζητεί την παραίτηση της κ. Γεροβασίλη επισημαίνει το Ποτάμι. «Η κυρία Γεροβασίλη παραβίασε όλες αυτές τις συνταγματικές διατάξεις και πρέπει έστω και τώρα – που η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε την αντισυνταγματική της συμπεριφορά – να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί από βουλευτής. Αν δεν το πράξει οφείλει ο πρωθυπουργός να την αποπέμψει και παράλληλα να κινηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...