311
Ο Σιλβέστερ Σταλονε έδειξε ενδιαφέρον για κάποια θέση που θα αφορά την αρωγή βετεράνων πολέμου. Ο Ράμπο κλοτσάει μέσα του | REUTERS

Το «όχι μεν αλλά» του Σταλόνε στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2016, 09:57
Ο Σιλβέστερ Σταλονε έδειξε ενδιαφέρον για κάποια θέση που θα αφορά την αρωγή βετεράνων πολέμου. Ο Ράμπο κλοτσάει μέσα του | REUTERS

Το «όχι μεν αλλά» του Σταλόνε στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2016, 09:57

Εναν μήνα πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, και αφού οι πρωτοκλασάτες θέσεις έχουν «κλειδώσει», το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον σε χαμηλότερα διοικητικά πόστα και στα πρόσωπα που θα τα στελεχώσουν.

Περί τα τέλη της περασμένης εβδομάδας αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονταν σε προσέγγιση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τον Σιλβέστερ Σταλόνε με σκοπό ο διάσημος ηθοποιός να αναλάβει θέση ανώτερου αξιωματούχου στον τομέα του Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο Εθνικό Ταμείο Επιχορήγησης των Τεχνών.

Πριν η πρόταση επιβεβαιωθεί επίσημα, ο Σταλόνε είπε χθες, Κυριακή, πως την απέρριψε, αν και δήλωσε «τρομερά κολακευμένος» από το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην κυβέρνηση Τραμπ.

Παραμερίζοντας την ιδέα για ανάληψη θέσης στο Ταμείο των Τεχνών, αντιπρότεινε να βοηθήσει στην αποκατάσταση βετεράνων πολέμου παρέχοντάς τους «απασχόληση, στέγη και επιδόματα, όπως αρμόζει σε ήρωες» δηλώνοντας ότι σε μία τέτοια θέση θα ήταν πιο αποτελεσματικός. Ετσι, δεν απέκλεισε την εμπλοκή του σε κάποιο διοικητικό αξίωμα.

Το Ταμείο Επιχορήγησης των Τεχνών, που φροντίζει για την οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών οργανισμών, έχει κατά καιρούς γίνει στόχος τόσο των φιλελεύθερων όσο και των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών. Οι μεν πρώτοι προσπαθούν να πετύχουν μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ οι δεύτεροι επιμένουν πως πρέπει να περιοριστεί η χρηματοδότηση που παρέχει για ιδεολογικούς λόγους, καθώς του χρεώνουν αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες.

Αν και το Ταμείο διαχειρίζεται 150 εκατ. δολάρια του κρατικού προϋπολογισμού, μέχρι στιγμής ο Τραμπ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ούτε και για το «αδελφό» του Ταμείο, εκείνο της Επιχορήγησης των Κλασσικών Μελετών.

Αλλωστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφεύγει να δώσει σαφές στίγμα για την χρηματοδότηση του τομέα των Τεχνών και τις Εκπαίδευσης εν γένει. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι μάλλον αποθαρρυντικά, καθώς οι δωρεές του ομίλου του στο Κέντρο Λίνκολν τα προηγούμενα χρόνια είναι από μέτριες ως χαμηλές και μέχρι στιγμής δεν έχει στηρίξει ιδιαίτερα τα μουσεία της Νέας Υόρκης…

Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις προθέσεις του, δήλωσε πως είναι «αρμοδιότητα του Κογκρέσου να αποφασίσει ποιος τομέας προέχει να στηριχθεί οικονομικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...