553
| CreativeProtagon

Ο Κουμουτσάκος έπαθε Ελενα Ράπτη

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 18 Σεπτεμβρίου 2020, 16:36
|CreativeProtagon

Ο Κουμουτσάκος έπαθε Ελενα Ράπτη

Αλέκος Παπαναστασίου Αλέκος Παπαναστασίου 18 Σεπτεμβρίου 2020, 16:36

Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στην Ελενα Ράπτη. Τεράστια συγγνώμη. Το τι της είχαμε σούρει όταν είχε βγει αρχές Μαρτίου για να μας πει ότι και κοινώνησε και θα συνεχίσει να κοινωνεί, μολονότι η επιδημία του κορονοϊού ήταν ήδη στο ξεκίνημά της, δεν λέγεται. Δικαίως μεν, γιατί η δήλωσή της ήταν και παραμένει μια θρησκόληπτη αρλούμπα, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας πάσχιζε να πείσει τον κόσμο, ιδίως τους ηλικιωμένους, για τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά αυτή τουλάχιστον ήταν μια απλή βουλευτής της συμπολίτευσης. Δεν ήταν δα και υπουργός. Αδικία.

Διότι αν την κυρία Ράπτη την ξεσκίσαμε τότε που βγήκε σαν ξανθιά Παναγιά του Θερμαϊκού να μας διατυμπανίσει πόσο θρήσκα είναι, την ώρα που ερχόταν το τσουνάμι του lockdown, τι πρέπει να κάνουμε τον Γιώργο Κουμουτσάκο; Μιλάμε για εντελώς άλλη τάξη μεγέθους. Οχι απλώς επειδή αυτός είναι και μέλος της κυβέρνησης –της ίδιας κυβέρνησης που μπροστά στο δεύτερο κύμα της Covid-19 καλείται να κάνει ένα ακόμη θαύμα, χωρίς να έχει την πολυτέλεια να υπονομεύεται εκ των έσω– αλλά επειδή ο άνθρωπος φωτογραφίζεται να λαμβάνει τη Θεία Μετάληψη ενώ ξέρει.

Ο κ. Κουμουτσάκος ξέρει ότι η χώρα πια μετρά εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού καθημερινά και ότι βρίσκεται σε συναγερμό, όπως άλλωστε και όλη η Ευρώπη που είναι και το πεδίο ενδιαφέροντός του. Ξέρει ότι η Αττική συγκεκριμένα –και η εκκλησία στο Ψυχικό είναι στην Αττική– είναι το επίκεντρο της επιδημίας, ότι οι ιχνηλατήσεις στην πρωτεύουσα είναι πρακτικά αδύνατες, ότι οι ΜΕΘ γεμίζουν, ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη να περιοριστεί η διασπορά και να σταλεί το μήνυμα της απόλυτης εγρήγορσης των πολιτών. Ξέρει πια ότι δεν πεθαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι, όπως νομίζαμε στις αρχές της άνοιξης, ότι άνθρωποι που βγήκαν από τις ΜΕΘ δίνουν τιτάνιο αγώνα αποκατάστασης, ότι εμβόλιο δεν υπάρχει. Ξέρει πολλά περισσότερα για το πόσο επικίνδυνη και φονική είναι αυτή ασθένεια, από όσα ήξεραν ακόμα και οι επιδημιολόγοι τον Μάρτιο. Ξέρει επίσης πόση ζημιά κάνει στην οικονομία, σε εθνικό και σε τοπικό επίπεδο, στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους, στους πολίτες η αλόγιστη και ανεύθυνη συμπεριφορά. Οπως ξέρει ότι την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και πάλι η δημόσια συζήτηση για το πόσο επικίνδυνη για τη διασπορά του ιού είναι η τελετουργία της Θείας Κοινωνίας. Και ξέρει ότι ο Πρωθυπουργός ξόδεψε απίστευτα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και πολιτικό χρόνο ώστε να καταφέρει να περιορίσει τη λειτουργία των εκκλησιών στην πρώτη φάση της επιδημίας.

Και τι πάει λοιπόν και κάνει ο κ. Κουμουτσάκος ύστερα από όλα αυτά; Πάει και κοινωνεί και φωτογραφίζεται να το κάνει, δίνοντας έτσι και την ευκαιρία στο romfea.gr να θριαμβολογεί για «απάντηση» υπουργού της κυβέρνησης της χώρας στους επιστήμονες.

Αλήθεια, πώς μετά ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα πείσουν τον κόσμο για την επιτακτική ανάγκη της χρήσης μάσκας ή άλλων κανόνων που ζητούν οι επιστήμονες, όταν ένας υπουργός της κυβέρνησης αμφισβητεί έτσι εμφατικά τους ίδιους επιστήμονες; Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πείσει την κοινωνία ότι απαιτούνται νέα μέτρα, λουκέτα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ή και νέοι περιορισμοί στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όταν ένας υπουργός του, ο οποίος συστήνεται μάλιστα και ως εκσυγχρονιστής, μοντέρνος κ.λπ., πάει και μας λέει ότι «με την κοινωνία δεν κολλάει»; Ολα αυτά περί ατομικής ευθύνης που έλεγε ο Πρωθυπουργός δεν ακούγονται με τραγικό τρόπο αστεία; Και γιατί στο φινάλε να μη βγει τώρα η κυρία Ράπτη και η κάθε κυρία Ράπτη της ΝΔ και να πει τα δικά της; Αδικία δεν είναι για την Ελενα;