341
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος λαμβάνει τη Θεία Μετάληψη στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό | romfea.gr

Ο Κουμουτσάκος κοινώνησε στο Ψυχικό και αμέσως «είδαν» απάντηση στον Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 13:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/09/2020, 18:33
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος λαμβάνει τη Θεία Μετάληψη στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό
|romfea.gr

Ο Κουμουτσάκος κοινώνησε στο Ψυχικό και αμέσως «είδαν» απάντηση στον Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 13:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/09/2020, 18:33

Εορτή της Αγίας Σοφίας την Πέμπτη και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος  Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, είχε επισημάνει ότι είναι προτιμότερο πριν αρχίσουν να κλείνουν επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, να σταματήσει η Θεία Μετάληψη ή τουλάχιστον να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται (περισσότερα εδώ).

Ετσι η ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου να πάει να κοινωνήσει, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης,  ερμηνεύθηκε σχεδόν αμέσως από εκκλησιαστικούς κύκλους -και όχι μόνο- ως «απάντηση» στη σύσταση του καθηγητή.

Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα  της γνωστής ιστοσελίδας romfea.gr (πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων) υπό τον τίτλο «Υπουργός της κυβέρνησης απαντά στον καθηγητή Δερμιτζάκη για τη Θεία Κοινωνία«

«Ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη σήμερα [σ.σ. Πέμπτη] στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, όπου παρέστη στην Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός της Κυβέρνησης κοινώνησε κανονικά των αχράντων μυστηρίων!» αναφέρεται στο δημοσίευμα που συνοδεύεται από τις σχετικές φωτογραφίες.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η ενέργεια ενός μέλους της κυβέρνησης με μεταρρυθμιστικό προφίλ και το timing στο οποίο έγινε: την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσπαθεί εδώ και ημέρες να επισημάνει στους πολίτες την κρισιμότητα των στιγμών στη μάχη κάτα του κορονοϊού και ενώ ετοιμάζονται νέα μέτρα αποτροπής της διασποράς του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα από τα εν λόγω μέτρα, ο περιορισμός των εννέα ατόμων σε όλες τις δημόσιες συναθροίσεις, αφορά και τη λειτουργία των λατρευτικών χώρων – εκκλησιών.

Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι ήδη εκφράστηκε η δυσφορία του Μαξίμου για την κίνηση αυτή του αναπληρωτή υπουργού εν μέσω μάλιστα μίας τόσο δύσκολης συγκυρίας.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι λυπάται που αυτή η στιγμή του δημιούργησε θέμα. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν ενθαρρύνει αυτή τη στάση –ποια άραγε; να μην κοινωνούν οι πιστοί;– και σημείωσε ότι προτρέπει όλους να τηρούν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...