391
O Ενιο Μορικόνε σε συνέντευξή του το 2012 στην Αυστραλία. Ο διάσημος συνθέτης βρέθηκε στην ανάγκη να διευκρινίσει τι (δεν) είπε για τον Ταραντίνο. | EPA/TONY MCDONOUGH

Μορικόνε: «Δεν είπα ποτέ κρετίνο τον Ταραντίνο»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 11:44
O Ενιο Μορικόνε σε συνέντευξή του το 2012 στην Αυστραλία. Ο διάσημος συνθέτης βρέθηκε στην ανάγκη να διευκρινίσει τι (δεν) είπε για τον Ταραντίνο.
|EPA/TONY MCDONOUGH

Μορικόνε: «Δεν είπα ποτέ κρετίνο τον Ταραντίνο»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 11:44

«Επεσε στην αντίληψή μου ότι το Playboy Germany κυκλοφόρησε με ένα άρθρο στο οποίο φέρομαι να έχω κάνει τρομερά αρνητικά σχόλια για τον Ταραντίνο και τις ταινίες του και την Ακαδημία των Οσκαρ. Δεν εξέφρασα ποτέ αρνητικά σχόλια για την Ακαδημία, τον Κουέντιν ή τις ταινίες του, και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τις ταινίες του σκουπίδια. Εχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου στην Ιταλία να κινηθεί νομικά». Αυτά ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο μέγας Ενιο Μορικόνε, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει πει κάτι που ακούστε ως… μελωδία στα αυτιά πολλών.

Δεν είναι, βλέπετε, και λίγοι εκείνοι που θεωρούν τον Ταραντίνο έναν υπερφίαλο νάρκισσο σκηνοθέτη που το μόνο που κάνει είναι να κατακλέβει άλλες ταινίες και να δημιουργεί μια συρραφή. Ομως ο Ενιο Μορικόνε δεν το είπε ποτέ ότι ο Ταραντίνο είναι ένας κρετίνος.

Αντιθέτως: «Θεωρώ τον Ταραντίνο σπουδαίο σκηνοθέτη. Αγάπησα πολύ τη συνεργασία μας και τη σχέση που αναπτύξαμε την περίοδο που δουλέψαμε μαζί. Είναι θαρραλέος και έχει τεράστια προσωπικότητα. Χάρη στη συνεργασία μας κέρδισα Οσκαρ, γεγονός που χωρίς αμφιβολία είναι από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου και είμαι παντοτινά ευγνώμων που μου έδωσε την ευκαιρία να συνθέσω μουσική για την ταινία του».

Και κατέληξε ως εξής: «Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μπροστά στον Ταραντίνο, έχω δηλώσει ότι τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μιλούσα απαξιωτικά για την Ακαδημία, έναν θεσμό που μου χάρισε δύο από τις σημαντικότερες αναγνωρίσεις της καριέρας μου».

Οπως αναφέρουν πολλά ξένα ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν λοιπόν από το συγκεκριμένο γερμανικό δημοσίευμα. Οι καυτές δηλώσεις που υποτίθεται ότι έκανε εκεί ο 90χρονος συνθέτης, έγιναν viral και όλοι αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ο Μορικόνε που έγραψε το σάουντρακ για τους «Μισητούς Οκτώ» του Ταραντίνο κερδίζοντας το πρώτο «κανονικό» του Οσκαρ (του είχε απονεμηθεί ένα τιμητικό το 2007) θα στόλιζε τον συνεργάτη του με τόσο απαξιωτικά σχόλια.

«Κρετίνος» και «κλέφτης» είναι δύο από τις βαριές κουβέντες με τις οποίες φέρεται να «στόλισε» τον αμερικανό σκηνοθέτη ο ιταλός συνθέτης: «Είναι απόλυτα χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα. Τηλεφωνεί ξαφνικά και θέλει ένα πλήρες σάουντρακ μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό δεν είναι εφικτό. Με κάνει τόσο έξαλλο. Δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Και του το είπα την τελευταία φορά».

Ισως αυτό το σίριαλ να έχει συνέχεια, αν πάρει θέση το γερμανικό περιοδικό ή ο ίδιος ο Ταραντίνο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...