215
Μην πετάτε τις φλούδες του πορτοκαλιού, μαλακώνουν καθώς βράζουν και τρώγονται ευχάριστα | Κική Τριανταφύλλη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κακάο και πορτοκάλι

Κική Τριανταφύλλη 15 Μαρτίου 2021, 07:46
Μην πετάτε τις φλούδες του πορτοκαλιού, μαλακώνουν καθώς βράζουν και τρώγονται ευχάριστα
|Κική Τριανταφύλλη

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κακάο και πορτοκάλι

Κική Τριανταφύλλη 15 Μαρτίου 2021, 07:46

Χαλβάδες έχουμε πολλούς, Με ένα κλικ εδώ, θα τους βρείτε όλους σε κάθε δυνατή παραλλαγή. Ωρα όμως είναι να δοκιμάσετε και τον αγαπημένο μου με σησαμέλαιο, κακάο και πορτοκάλι!

Η παραδοσιακή συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι μια απλή αριθμητική πρόοδος, που δεν την ξεχνάς με τίποτα. 1:2:3:4. Δηλαδή 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 ποτήρια σιμιγδάλι, 3 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό.

Επειδή όμως έχουμε μάθει πια να τρώμε πιο άγλυκα τα γλυκά μας, κλέβω ένα ποτήρι ζάχαρη και η σειρά γίνεται 1:2:2:4.

Και να λείπει το 3; Αποκλείεται, είναι γνωστή η αγάπη μου για το τρία. Άρχισα, λοιπόν, τα παιχνίδια και τους πειραματισμούς.

Πρόσθεσα 3 πορτοκάλια, 4 κουταλιές άγλυκο κακάο, καστανή ζάχαρη αντί για άσπρη και αντί για ελαιόλαδο, έβαλα παρθένο σησαμέλαιο (μόνο ένα ελληνικό υπάρχει στην αγορά και είναι άριστο, δεν θα μπερδευτείτε). Δοκιμάζοντας μείωσα και την ποσότητα του λαδιού κατά 1/3. Γιατί παρατήρησα ότι, όταν χρησιμοποιείς αυτό το απίθανο λάδι με τη σουσαμένια γεύση, χρειάζεσαι λιγότερο.

Σας μπέρδεψα; Πάμε πάλι από την αρχή. Αξίζει τον κόπο, γιατί αυτός ο χαλβάς είναι διαφορετικός, υπέροχος, πανεύκολος. Όχι απαραίτητα για τις ημέρες της νηστείας, τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο. Θέλει μόνο προσοχή, γάντια, κουτάλες με μακρύ χέρι και μια βαθιά κατσαρόλα. Γιατί πηδάει όταν κοχλάζει και μπορεί να σου κάψει τα χέρια.

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News