193
Ο βασιλικός είναι προαιρετικός, αφήστε τον για το καλοκαίρι | Shutterstock

Τα Ιταλικά: Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα

Μαρίνα Μαυρομάτη 17 Φεβρουαρίου 2020, 13:24
Ο βασιλικός είναι προαιρετικός, αφήστε τον για το καλοκαίρι
|Shutterstock

Τα Ιταλικά: Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα

Μαρίνα Μαυρομάτη 17 Φεβρουαρίου 2020, 13:24

Είναι μια από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες, που ετοιμάζεται πολύ εύκολα, μέσα σε ένα τεταρτάκι. Και ναι, το πουτανέσκα, σημαίνει αυτό που φαντάζεστε… Από που κόλλησε αυτό, το όχι και τόσο κομψό, όνομα σ’αυτή τη νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια;

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Ολες συγκλίνουν στο ό,τι τα… βαφτίσια έγιναν στη Νάπολη. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν ένα πιάτο που σέρβιρε στους πελάτες του ο ιδιοκτήτης ενός από τα σπίτια με το κόκκινο φωτάκι, στην Ισπανική Συνοικία. Ηταν η εύκολη και γρήγορη λύση, ένα νόστιμο πιάτο για να τους κόψει την πείνα και να τους ευχαριστήσει.

Αλλη εκδοχή λέει ότι δημιουργήθηκε γύρω στο 1950, από έναν «μάγο» της κουζίνας, τον Σάντρο Πέτι, που αυτοσχεδιάζοντας, έφτιαξε από το τίποτα αυτή τη νόστιμη σάλτσα. Οπως διηγείται ο ίδιος, ένα βράδυ, πάνω στην ώρα που έκλεινε το μαγαζί, έφτασε μια παρέα από πεινασμένους πελάτες, που επέμεναν να φάνε, αν και ο ίδιος τους προειδοποίησε ότι δεν είχε μείνει τίποτα σπουδαίο στην κουζίνα.

Ετσι του είπαν να φτιάξει μια «puttanata», κάτι, οτιδήποτε, με ό,τι βρει στην κουζίνα… Αυτή η «puttanata» είχε τόση επιτυχία, που έγινε ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, διεθνώς.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News