300
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά δεν θα δώσει το παρών στην πρώτη τηλεμαχία | ΙΝΤΙΜΕnews (φωτ. αρχείου)

Ωρα debate για την Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 12:00
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά δεν θα δώσει το παρών στην πρώτη τηλεμαχία
|ΙΝΤΙΜΕnews (φωτ. αρχείου)

Ωρα debate για την Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 12:00

Μπορεί οι διαφορές για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να φαντάζουν αγεφύρωτες, οι υποψήφιοι όμως για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά ζωντανά μποστά στις κάμερες.

Στο πρώτο τηλεοπτικό debate έχουν προσκληθεί από το κανάλι Action 24 επτά εκ των συνολικά δέκα υποψηφίων και συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά και οι κ.κ. Θεοδωράκης, Καμίνης, Ανδρουλάκης, Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος και Ραγκούσης (σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσκλήθηκαν οι κ.κ. Γάτσιος, Πόντας και Τζιώτης).

Σύμφωνα ωστόσο με τις όλες τις πληροφορίες, η παρουσία της κυρίας Γεννηματά στην τηλεμαχία μόνο βέβαιη δεν πρέπει να θεωρείται. Την Τρίτη και την Τετάρτη 10-11 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικά και αυτοδιοικητικά στελέχη στα δημαρχεία Σητείας και Ιεράπετρας. Το βράδυ της Τρίτης η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει στο Επιμελητήριο Λασιθίου και την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ομιλία της στο Ηράκλειο.

Αδιευκρίνιστο επίσης, παραμένει πόσα debates θα γίνουν μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, δεδομένου ότι κάθε υποψήφιος έχει προτείνει διαφορετικό αριθμό.

Αλλά ακόμα και η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας εξακολουθεί να είναι «στον αέρα», καθώς πλέον ως πιθανότερη προβάλλει η 12η Νοεμβρίου για τον πρώτο γύρο και η 19η Νοεμβρίου για τον δεύτερο.

Ήδη όμως, η 12η Νοεμβρίου προκαλεί αντιρρήσεις (ήδη έχει τοποθετηθεί αρνητικά το Ποτάμι) καθώς η ημέρα συμπίπτει με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, γεγονός που όπως εκτιμάται, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την προσέλευση στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται ακόμα και εντός της ημέρας από την Επιτροπή Αλιβιζάτου, η οποία το Σαββατοκύριακο είχε σειρά επαφών με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την τεχνολογική υποστήριξη της διαδικασίας.

Όσο για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει στη στάση απόλυτης άρνησης, παρά τις συνεχείς πιέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...