712
«Ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας. Ναι, η σχέση δημιουργεί συνειρμούς», τόνισε ο κ. Βορίδης | In Time News / ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Βορίδης σε Ανδρουλάκη: Επιλέξατε εκδοτικούς και οικονομικούς συμμάχους

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 23:17
«Ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας. Ναι, η σχέση δημιουργεί συνειρμούς», τόνισε ο κ. Βορίδης
|In Time News / ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Βορίδης σε Ανδρουλάκη: Επιλέξατε εκδοτικούς και οικονομικούς συμμάχους

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 23:17

«Ο κ. Καραμανλής είπε αυτά που είχε να πει με σαφήνεια, με πληρότητα, με καθαρότητα. Εξήγησε απολύτως τα ζητήματα που του έχετε προσάψει, απάντησε σε όλα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε παρέμβαση του αμέσως μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή στην Ολομέλεια επί της προτάσεως δυσπιστίας που συνυπέγραψαν το ΠΑΣΟΚ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε: «Αν επιμένετε ότι υπάρχουν ευθύνες άλλες, εκτός από αυτές που κρίθηκαν ήδη από το Κοινοβούλιο, για τον κ. Καραμανλή, έχετε μια απλή δυνατότητα. Να καταθέσετε πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Καταθέστε τη να δούμε τα αδικήματα, να δούμε τα νεότερα στοιχεία, να δούμε τι είναι αυτό που λέτε να τοποθετηθούμε».

Συνέχισε διατυπώνοντας εκ νέου αιχμές για τις σχέσεις της Χαρ. Τρικούπη με επιχειρηματικά συμφέροντα, ισχυρισμό που προηγουμένως απέρριψε ο κ. Ανδρουλάκης ως «ψεκασμένες θεωρίες».

«Επειδή λέτε ότι σας αποδώσαμε μομφή, δημιουργεί μια απορία γιατί ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τα θέματα της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ δεν έχετε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για άλλα ζητήματα της πολιτικής, ενώ δεν έχετε θέσει πρόταση δυσπιστίας για τα προσωπικά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών, που μας μέμφεστε, ξυπνήσατε Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας για το δημοσίευμα μιας εφημερίδας. Ναι, η σχέση δημιουργεί συνειρμούς της πράξεως σας με ό,τι εκπροσωπεί και είναι το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Μας συγχωρείτε, δεν μπορώ να πιστέψω κ. Ανδρουλάκη ότι σας κινητοποίησε τόσο πολύ ένα ήδη απαντηθέν δημοσίευμα. Επιλέξατε συμμάχους εκδοτικούς και οικονομικούς! Αυτό είναι σήμερα η πρόταση δυσπιστίας και γίνεται γιατί η ισχυρή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενοχλεί και πρέπει να αποδυναμωθεί. Την απάντηση θα την πάρετε αύριο (σ.σ. την Πέμπτη, τελευταία ημέρα της τριήμερης συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας) από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ».

Ολα αυτά για τα οποία μίλησε ο κ. Βορίδης –για τις υποκλοπές, για τα Τέμπη, για τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κ.ο.κ.– αποτελούν τον λόγο για τον οποίο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η πρόταση κατατέθηκε «γιατί όλα έχουν ένα όριο στη χυδαιότητα».

«Το βράδυ που θρηνούσε η Ελλάδα 57 ανθρώπους που είχαν εξαϋλωθεί, το μακρύ χέρι του Μαξίμου, πήρε τα ηχητικά, τα διάβρωσε, τα χάλκευσε και τα διοχέτευσε στο “Πρώτο Θέμα”, δεν θα περάσει έτσι», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπαράθεση με Κωνσταντοπούλου

Νωρίτερα, κι επειδή την ώρα της παρέμβασης του υπουργού Επικρατείας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου φωνάζοντας άλλοτε «αθώος» και άλλοτε «άξιος» για τον κ. Καραμανλή, ο Μάκης Βορίδης της έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Σας έχω εξηγήσει, κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι ζήτημα ονειρώξεως η θέση του λαϊκού κατηγόρου. Μάλιστα με εσάς οι δίκες θα ήταν και σύντομες. Θα τον συναντούσατε, θα τον βλέπατε, “ένοχος”! Κρίμα που δεν υπάρχει και η θανατική ποινή, άντε ισόβια επιεικώς. Οχι για τον Καραμανλή, αλλά για όλους. Τι να κάνουμε; Εχουμε άλλους δικαιϊκούς θεσμούς, δόξα τω Θεώ».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε να φωνάζει «άξιος» για τον κ. Καραμανλή. «Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε η εκπροσώπηση και η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχω γνωρίσει, που να έχω ακούσει, που να έχω μιλήσει, στο Κοινοβούλιο ή αλλού, σε κοινοβούλια όλου του κόσμου, που να μετέρχεται τέτοιου είδους φρασεολογίας, να μας λέει για τους νεκρούς, για τα υπολείμματα τους, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα της στιγμής. Είστε η επιτομή της χυδαιότητας! Ανευ προηγουμένου! Και οι συνάδελφοί μου κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας!», αντέδρασε ο υπουργός Επικρατείας.

Τη στιγμή που ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα που να αποδίδονται στον κ. Καραμανλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επισήμανε ότι πρόκειται για απόφαση της συμπολίτευσης.

«Ξέρετε κυρία Κωνσταντοπούλου, συμβαίνει και ένα ακόμα στις χώρες που δεν έχουν λαϊκά δικαστήρια. Ισχύει η αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ετσι αποφασίζει το Σώμα με την αρχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αντιλαμβάνομαι ότι σας αρέσουν άλλα καθεστώτα. Τι να κάνουμε; Μέχρι τότε θα ζήσετε σε αυτό και με αυτό», ήρθε η νέα απάντηση από τον κ. Βορίδη.

  • Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...