513
Ο κ. Φαραντούρης μιλά στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΔ σε Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 20:24
Ο κ. Φαραντούρης μιλά στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΔ σε Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 20:24

Στο θέμα που έχει ανακύψει με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλο του προέδρου του κόμματος Νικόλα Φαραντούρη –ο οποίος είπε ότι «θα ήταν ευχής έργον η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση»– επανήλθε το απόγευμα της Τετάρτης η Νέα Δημοκρατία, μετά τις νέες δηλώσεις του καθηγητή και το μερικό «άδειασμα» του από την Κουμουνδούρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός, ζήτησε μάλιστα την απομάκρυνση του κ. Φαραντούρη από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Σχεδόν 24 ώρες μετά τις απαράδεκτες, υπονομευτικές και προσβλητικές δηλώσεις Φαραντούρη για τους θεσμούς, για τη Δημοκρατία μας και για τον Αρειο Πάγο, έχουν συμβεί τα εξής:

  1. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του.
  2. Ο ίδιος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους έλληνες δικαστές και εισαγγελείς ή δεν ανασκεύασε, αλλά επανήλθε προσβάλλοντας εκ νέου τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αφού χαρακτήρισε πρωθυπουργικό κονκλάβιο όσους αντέδρασαν στις αδιανόητες δηλώσεις του.
  3. ⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλυψε πλήρως, επιβεβαιώνοντας για μια φορά ακόμη ότι η γραμμή Φαραντούρη, που είναι μια νέα version της γραμμής Πολάκη, είναι κεντρική επιλογή και της νέας ηγεσίας», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

Και πρόσθεσε: «Εμείς οφείλουμε να επιμείνουμε στο αυτονόητο που θα γινόταν σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και να ρωτήσουμε τον κ. Κασσελάκη: Τι άλλο περιμένει για να θέσει τον κ. Φαραντούρη εκτός ψηφοδελτίων;».

Τέλος, σε υστερόγραφο της δήλωσής του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτήθηκε «πού κρύφτηκαν οι “ευαίσθητοι” σε ζητήματα κράτους δικαίου ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» και αν «ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο Ευρωκοινοβούλιο για τις δηλώσεις του συντρόφου τους».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο κ. Φαραντούρης είχε επιχειρήσει να λειάνει την τοποθέτηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις, επαναδιατυπώνοντας την, ως απάντηση στην πρώτη ανακοίνωση του κ. Ρωμανού, ως ακολούθως:

«Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των εισαγγελικών Αρχών (ευρωπαϊκών και ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση τη διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως, καθώς και Μονταζιέρα Νο 2 για τις δηλώσεις μου ως καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

«Ενδεχομένως ήταν μια ατυχής διατύπωση, προφανώς είμαι βέβαιος ότι ο κ. Φαραντούρης δεν εννοούσε αυτό, είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός», είχε σχολιάσει προηγουμένως ο εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς  για τις επίμαχες αναφορές του κομματικού στελέχους και καθηγητή.

Για την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων οι δηλώσεις Φαραντούρη καταδεικνύουν ότι ο σκοπός όσων τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας για τα Τέμπη, «αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο θεσμό της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...