394
Απέρριψε τις κατηγορίες του «γαλάζιου» στρατοπέδου ο κ. Ανδρουλάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να αφήσει τις «ψεκασμένες θεωρίες» και «τη γλώσσα Βελόπουλου» | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανδρουλάκης: «Σύντομο ανέκδοτο» τα περί διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 19:24
Απέρριψε τις κατηγορίες του «γαλάζιου» στρατοπέδου ο κ. Ανδρουλάκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να αφήσει τις «ψεκασμένες θεωρίες» και «τη γλώσσα Βελόπουλου»
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανδρουλάκης: «Σύντομο ανέκδοτο» τα περί διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 19:24

«Ψεκασμένες θεωρίες» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε παρέμβαση του κατά τη συζήτηση στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Ελληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια» για τα Τέμπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι στην κυβέρνηση «από χθες το βράδυ (οπότε και ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας) αναμασούν αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς να δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα».

Απευθυνόμενος, πάντα, προς την κυβέρνηση, συνέχισε λέγοντας πως «τα επιχειρήματα σας για διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο» αφού όποιος πολίτης βλέπει τηλεόραση ή διαβάζει στο διαδίκτυο βλέπει «ποιος είναι αυτός ο οποίος περνάει την άποψή του».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι τα κίνητρα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «αξιακά» και όχι «καθεστωτικά» όπως της ΝΔ, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, υποστηρίζοντας πώς άλλα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί και άλλα στην ομιλία του στη Βουλή αργότερα το μεσημέρι.

«Αφήστε τη γλώσσα Βελόπουλου και απαντήστε σε τρία καθαρά ερωτήματα: Ποιος πήρε το υλικό, ποιος το χάλκευσε και ποιος το διοχέτευσε, από τις πρώτες ώρες, στο “Πρώτο Θέμα”;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Αναρωτήθηκε αν ήταν το «μακρύ χέρι του Μαξίμου» και τόνισε: «Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για καιρό, αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα».

Υπενθυμίζεται ότι αιχμές για σύνδεση της Χαρ. Τρικούπη με οικονομικά συμφέροντα άφησε πρώτος ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για πολλά άλλα που είχε προσάψει στην κυβέρνηση, ακόμα και για την υπόθεση των Τεμπών, και το έκανε τώρα με αφορμή ένα δημοσίευμα (ο λόγος για το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» περί «μονταζιέρας στα Τέμπη»).

Στην ερώτηση γιατί να θέλουν κάποια οικονομικά συμφέροντα να πλήξουν την κυβέρνηση, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε λέγοντας πως τα ισχυρά συμφέροντα προτιμούν τις ανίσχυρες κυβερνήσεις, και διευκρίνισε: «Μιλάμε για μια εφημερίδα, δεν είναι γενικά και αόριστα οικονομικά συμφέροντα. Ημασταν πολύ συγκεκριμένοι».

Ο κ. Ανδρουλάκης, πάντως, κατήγγειλε πως την Κυριακή, ενώ επισήμως η κυβέρνηση μιλούσε για πόλεμο που της κάνουν επιχειρηματικά συμφέροντα, δύο στελέχη της «έπιναν ποτά» με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία (που έως τώρα κανείς δεν κατονομάζει)…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...