271
| ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Βαθμός αντιπτεράρχου στους πιλότους του μοιραίου F-4

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 22:56
|ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Βαθμός αντιπτεράρχου στους πιλότους του μοιραίου F-4

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 22:56

Τον βαθμό του αντιπτεράρχου έλαβαν οι πιλότοι Μάριος – Μιχάηλ Τουρούτσικας και Ευστάθιος Τσιτλακίδης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το μαχητικό F-4E Phantom II που επέβαιναν συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ το βράδυ της Πέμπτης:

«Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την 2 Φεβ 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, κατόπιν απόφασης του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στους παρακάτω Αξιωματικούς Ιπταμένους, οι οποίοι απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο :

α. Σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου (68342).

β. Υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου (69113)».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε τελεστεί η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Το «παρών» έδωσαν, τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι αρχηγοί των τριών Οπλων: ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης, και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, και τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρή Δρίτσα.

Την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Από το πρωθυπουργικό γραφείο έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στον Γρανίτη Δράμας προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον τομεάρχη Αμυνας Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο, θα παραστεί επίσης θα δώσει το «παρών» στην κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου, ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...