183
Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Protagon | Protagon/ Ελένη Κατρακαλίδη

Απροσδόκητη απώλεια: Aπεβίωσε ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 13:19
Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Protagon
|Protagon/ Ελένη Κατρακαλίδη

Απροσδόκητη απώλεια: Aπεβίωσε ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 13:19

Απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, έπειτα από ολιγοήμερη ασθένεια, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Ο Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου εργάστηκε ακούραστα και αφιέρωσε μέρος της ζωής του στην υπηρεσία της Βιβλιοθήκης. Ηταν 67 ετών.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση. Η Εθνική Βιβλιοθήκη δήλωσε ότι θα τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Τσιμπόγλου όπως του αξίζει.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 από τον Ι.Ν. Αγ.Κων/νου του Νεκροταφείου Ζωγράφου.

Απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, ο Φίλιππος Τσιμπόγλου διέθετε διδακτορικό στη Βιβλιοθηκονομία και στην επιστήμη της πληροφόρησης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είχε διαγράψει μια γόνιμη θητεία τόσο στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης όσο και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Κύπρου, πριν αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Βιβλιοθήκης το 2014.

Μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσε τη μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΝ αλλά και έθεσε τα θεμέλια για το Εθνικό Δίκτυο Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε στέρεες βάσεις.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου είχε μιλήσει παλαιότερα στο Protagon για την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...