509
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται περισσότερα στοιχεία για το αν τελικά τα χιόνια θα κατέβουν από τα γύρω ορεινά και στο κέντρο της Αθήνας | SOOC

Ερχεται χιονιάς και στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 15:59
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται περισσότερα στοιχεία για το αν τελικά τα χιόνια θα κατέβουν από τα γύρω ορεινά και στο κέντρο της Αθήνας
|SOOC

Ερχεται χιονιάς και στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2023, 15:59

Επειτα από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα, ο καιρός αγριεύει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο, με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο το Σάββατο και από Κυριακή πυκνό χιόνι μέχρι τα παραθαλάσσια πεδινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που επικαλείται ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού στην ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, οι περιοχές που αναμένεται να δεχθούν τις περισσότερες χιονοπτώσεις, θα είναι η Εύβοια, η Αττικοβοιωτία και οι Κυκλάδες.

Χιόνια σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, θα κάνουν την εμφάνισή τους όχι μόνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το ενδεχόμενο χιονόστρωσης, αναμένονται από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα κορυφωθεί την Κυριακή, με χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (έως και οκτώ βαθμούς Κελσίου).

Αναλυτικά, το Σάββατο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή αρχικά προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια-παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας.

Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία από τα βόρεια αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στα δυτικά και τα βόρεια, με λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...