213
Η εικόνα του γραφείου του πρύτανη μετά την «έφοδο» των μπαχαλάκηδων | Τwitter

Βάνδαλοι χτύπησαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο – στόχος τους ο πρύτανης

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 17:46
Η εικόνα του γραφείου του πρύτανη μετά την «έφοδο» των μπαχαλάκηδων
|Τwitter

Βάνδαλοι χτύπησαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο – στόχος τους ο πρύτανης

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 17:46

Η παρέμβαση του πρύτανη του (πολύπαθου) Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να  μπει ένα τέλος στο ανεξέλεγκτο εδώ και χρόνια παρεμπόριο γύρω από το Ιδρυμα, ενόχλησε τους γνωστούς μπαχαλάκηδες που «απάντησαν» με βανδαλισμούς στο γραφείο του.

Ηταν μεσημέρι Τετάρτης (11.50, ούτε ένα 24ωρο από την καταδρομική επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Βουλής) όταν ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη.

Αφού προκάλεσαν φθορές, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους, οι εισβολείς εξύβρισαν και απείλησαν τον πρύτανη επειδή -όπως έλεγαν- συνεργάζεται με την Αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους δρόμους πέριξ του Πανεπιστημίου.

Οπως και οι συνάδελφοί τους του Ρουβίκωνα την Τρίτη, οι δράστες του νέου βανδαλισμού έφυγαν ανενόχλητοι με το που ολοκλήρωσαν την «ακτιβιστική τους ενέργεια».

«Τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ιδρυμα, για να συμπληρώσει:

«Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Τραγική ειρωνεία, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που ήρθε λίγο αργότερα για την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και ακατέργαστη κάνναβη) στην περιοχή πέριξ του Ιδρύματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...