207
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ | Reuters

Τραμπ: «Κακή ιδέα» η τουρκική επίθεση στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 21:18
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
|Reuters

Τραμπ: «Κακή ιδέα» η τουρκική επίθεση στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 21:18

Οι «ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επίθεση αυτή και έχουν καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι συγκεκριμένη επιχείρηση (στη Συρία) είναι μια κακή ιδέα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος καλεί παράλληλα την Άγκυρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την περιοχή και να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, ένα μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν την επίθεση αυτή και έχουν καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι είναι μια κακή ιδέα. Δεν υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή. Από την πρώτη μέρα που εισήλθα στην πολιτική σκηνή, κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυμούσα να συμμετάσχω σε αυτούς τους ατελείωτους, ανόητους πολέμους – ειδικά εκείνους που δεν ωφελούν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους πολίτες, να προστατεύει τις θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών, και να διασφαλίζει ότι δεν θα λάβει χώρα καμία ανθρωπιστική κρίση – και κρατάμε αυτή τη δέσμευση. Επιπλέον, η Τουρκία είναι τώρα υπεύθυνη για να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαχητές ISIS που κρατούνται αιχμάλωτοι θα παραμείνουν στη φυλακή και ότι το ISIS δεν ανασυσταθεί με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να συμμορφωθεί με όλες τις δεσμεύσεις της και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».