215
9 Οκτωβρίου: καπνοί διακρίνονται στη συριακή πλευρά δίπλα στην τουρκοσυριακή μεθόριο έπειτα από τουρκικά πυρά | Demiroren News Agency (DHA) via REUTERS

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 19:51
9 Οκτωβρίου: καπνοί διακρίνονται στη συριακή πλευρά δίπλα στην τουρκοσυριακή μεθόριο έπειτα από τουρκικά πυρά
|Demiroren News Agency (DHA) via REUTERS

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 19:51

Καθώς οι τουρκικές επιχειρήσεις στη μεθόριο με τη Συρία που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη βρίσκονται εν εξελίξει, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Η πληροφορία μεταδόθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και αποδίδεται σε διπλωματικές πηγές.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η σύγκληση του Σ.Α. του Οργανισμού ζητήθηκε από τα πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του, από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

Διπλωματική νότα στη Δαμασκό

Από πλευράς της η Τουρκία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι απέστειλε διπλωματική νότα στο προξενείο της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη για να ενημερώσει την κυβέρνηση της Συρίας για την πολεμική επιχείρησή της στη τουρκοσυριακή μεθόριο.

Στις σχετικές δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας βασίζεται στα «δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Προσέθεσε δε ότι «όλοι οι απαραίτητοι παράγοντες» -ανάμεσά τους ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ- είχαν λάβει εγκαίρως γνώση.

Οι πρώτοι νεκροί

Από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον ενός χωριού στο συριακό έδαφος μεταδόθηκε η πληροφορία (από κουρδική πηγή) ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άτομα: «Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον του χωριού Μισαράφα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, οι σκοτωμένοι από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς είναι επτά και οι τραυματίες 16.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...