342
Το μελλοντικό πυροσβεστικό σώμα της πόλης: όλα τους κορίτσια μεταξύ 8-15 ετών | Facebook

Το χωριό της Πολωνίας όπου δεν γεννιούνται καθόλου αγόρια

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 17:25
Το μελλοντικό πυροσβεστικό σώμα της πόλης: όλα τους κορίτσια μεταξύ 8-15 ετών
|Facebook

Το χωριό της Πολωνίας όπου δεν γεννιούνται καθόλου αγόρια

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 17:25

Για να βρούμε το τελευταίο μωρό γένους αρσενικού που γεννήθηκε στη μικρή κωμόπολη Μιέτσκε Οντρζάνσκιε της Πολωνίας, πρέπει να ανατρέξουμε στην περασμένη δεκαετία.

Παγκόσμιο παράδοξο αποτελεί η περίπτωση του χωριού των 2.000 κατοίκων, που βλέπει τα παιδιά που γεννιούνται από το 2009 και μετά να είναι όλα κορίτσια.

Στο παιχνίδι των υποθέσεων έχουν μπει ντόπιοι φορείς, επιστήμονες, (φυσικά) κληρικοί, μέχρι και πολλά ξένα ΜΜΕ που συρρέουν στο Μιέτσκε Οντρζάνσκιε προκειμένου να δουν ιδίοις όμμασι τις ορδές των κοριτσιών να κατακλύζουν τον μόλις έναν κεντρικό δρόμο του.

Ούτε ένα μικρό αγόρι -το μικρότερο κοντεύει να ενηλικιωθεί.

Παντού κορίτσια 8, 10, 12 ετών.

Τόσα πολλά που το πυροσβεστικό σώμα της πόλης, στην εκπαίδευση που κάνει για μελλοντικούς πυροσβέστες, κατακλύζεται αποκλειστικά από συμμετέχοντες γένους θηλυκού.

Και όταν κατόπιν η κωμόπολη έστειλε την ομάδα των δέκα κοριτσιών σε έναν περιφερειακό διαγωνισμό για νέους εθελοντές πυροσβέστες, τα πολωνικά ΜΜΕ ρωτώντας, έπιασαν το… παρασύνθημα.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα New York Times, η δήμαρχος Κριστίνα Ζίτζιακ παραδέχεται ότι η κατάσταση στο χωριό είναι «ελαφρώς παλαβή και δύσκολο να γίνει κατανοητή».

«Μερικοί επιστήμονες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση. Θέλουν να διαπιστώσουν γιατί συμβαίνει αυτό και τί ευθύνεται για την κατάσταση», δήλωσε ο Ράιμουντ Φρίσκο, επικεφαλής της επαρχίας Σίσεκ, όπου υπάγεται η μικρή κωμόπολη.

Με το… τουφέκι αναζητούν ένα αγόρι οι κάτοικοι της μικρής κωμόπολης

Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί 12 μωρά στο χωριό: όλα κορίτσια.

Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν γιατί συνέβη αυτό.

Οι πιο θρήσκοι μιλάνε ως είθισται για δεισιδαιμονίες, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι απλώς μια σύμπτωση.

Μάλιστα ο κ. Φρίσκο αποφάσισε να δώσει… ανταμοιβή στο επόμενο ζευγάρι που θα γεννήσει επιτελούς ένα αγόρι και θα… σπάσει τα μάγια και την κατάρα.

«[Το επόμενο μωρό που θα είναι αγόρι] Θα λάβει ένα πολύ ωραίο δώρο: θα φυτέψουμε μια βελανιδιά και θα της δώσουμε το όνομα του», λέει.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που δεν ενοχλούνται και πολύ από την απουσία των αγοριών.

«Τα αγόρια είναι θορυβώδη και ενοχλητικά», λέει η 10χρονη Μαλβίνα Κίτσλερ, «τουλάχιστον χωρίς αυτά έχουμε την ησυχία και την ηρεμία μας»…