558
Εικόνα από το Fox της εκλογικής βραδιάς: ο Μπάιντεν γελαστός και προπορευόμενος, ο Τραμπ βλοσυρός και... καταϊδρωμένος | Υοutube

Το γινάτι βγάζει… δίκτυο: ο Τραμπ θέλει δικό του κανάλι για να «χτυπήσει» το Fox

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 20:22
Εικόνα από το Fox της εκλογικής βραδιάς: ο Μπάιντεν γελαστός και προπορευόμενος, ο Τραμπ βλοσυρός και... καταϊδρωμένος
|Υοutube

Το γινάτι βγάζει… δίκτυο: ο Τραμπ θέλει δικό του κανάλι για να «χτυπήσει» το Fox

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 20:22

Στις προτεραιότητες του Τραμπ μόλις εξέλθει (με το καλό) από τον Λευκό Οίκο είναι η δημιουργία ενός δικτύου ψηφιακών Μέσων, ειδησεογραφικού χαρακτήρα και… αυτοκρατορικού μεγέθους, επειδή θέλει να «βγάλει από τη μέση» το δίκτυο Fox.

Αυτή είναι μία εμπιστευτική πληροφορία που γνωστοποιήθηκε στον ιστότοπο Axios και, τελικά, μέσω αυτού κοινοποιήθηκε σε όλον τον κόσμο.

Μα, το Fox δεν υποστήριξε τον Τραμπ όταν όλο το αμερικανικό σύστημα των media τον κατακεραύνωνε; Ναι μεν, αλλά.

Το συντηρητικό δίκτυο έκανε το μοιραίο λάθος να μεταδώσει… πρώιμα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα. Κατόπιν αυτού, ο Τραμπ έγινε έξαλλος και ορκίστηκε εκδίκηση.

Τώρα, με δρομολογημένες τις εξελίξεις προς την επιστροφή στην πολιτική κανονικότητα, έχουν ανοίξει κάποια στόματα του περιβάλλοντος Τραμπ και μαθαίνουμε τα καθέκαστα: «Σκοπεύει να καταστρέψει το Fox. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό» είπε στο Axios πηγή «με λεπτομερή γνώση των προθέσεων του Τραμπ».

Υπήρξαν σκέψεις για τη δημιουργία καλωδιακού καναλιού, είπε η πηγή, όμως η μεταφορά καλωδιακών συστημάτων είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Ετσι ο Τραμπ κατέληξε στη λύση του καναλιού ψηφιακών Μέσων, το οποίο θα μεταδίδει τα μηνύματά του μέσω Διαδικτύου με φθηνότερο τρόπο.

Το μικρότερο κόστος δεν ήταν, ωστόσο το μόνο θέλγητρο αυτής της λύσης. Είναι και πολύ εύκολο να στηθεί η επιχείρηση και να λειτουργήσει άμεσα. Ο ίδιος ο Τραμπ φέρεται διατεθειμένος να διαθέσει πολύ χρόνο σε αυτό το εκδικητικό πρότζεκτ.

Τα ψηφιακά ειδησεογραφικά προϊόντα της επιχείρησης του Τραμπ δεν θα είναι δωρεάν. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει μηνιαίο τέλος, φθηνότερο από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Fox. Και η βάση δεδομένων του Τραμπ και οι επαφές του μέσω email θα ήταν ένα καλό κεφάλαιο για την προσέλκυση πελατείας.

Ο Τραμπ διαμαρτύρεται όλο και περισσότερο ότι η Fox παίρνει περισσότερες συνεντεύξεις από Δημοκρατικούς σε σχέση με ό,τι έκανε στο πρόσφατο παρελθόν: «Η Fox έχει αλλάξει πολύ…» δήλωσε ο ίδιος στην τελευταία συνέντευξή του.

Πέρα από τα αποσιωπητικά της φράσης του, υπήρχαν από τότε, τα σχέδιά του να καταστρέψει οικονομικά το δίκτυο που τον στενοχώρησε.

Η Fox δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού της πληροφορίας που διακίνησε το Axios. Ωστόσο στις 3 Νοεμβρίου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με κάποιον πιθανό ανταγωνισμό με τον Τραμπ σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Λάχλαν Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ,  είχε πει: «Εμείς αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Πάντα κερδίσαμε από τον ανταγωνισμό».

Την επιβεβαίωση όσων είπε η ενημερωμένη πηγή στο Axios ήρθε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από τον ίδιο τον Τραμπ που τιτίβισε στο Fox τι το περιμένει από τη στιγμή που έχασε τη… Χρυσή Χήνα (η φράση γραμμένη με πεζοκεφαλαία), δηλαδή αυτόν τον ίδιο προσωπικά!

«Οι ημερήσιες επιδόσεις του Fox έχουν καταρρεύσει εντελώς. Το Σαββατοκύριακο ήταν και άσχημο σχεδόν. Πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει, αλλά ξέχασαν τι τους έκανε επιτυχημένους, τι τους έφθασε εκεί. Ξέχασαν τη Χρυσή Χήνα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των εκλογών του 2016 και του 2020 ήταν το @FoxNews».

Η πολιτική ανάγνωση των προθέσεων του Τραμπ είναι μάλλον εύκολη υπόθεση: ο Τραμπ επιδιώκει να κρατηθεί όσο πιο κοντά γίνεται στην αμερικανική πολιτική σκηνή, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, και τα media του εξασφαλίζουν τόσο το κοινό όσο και την προβολή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...