252
Η οροφή έχει καταρρεύσει σχεδόν πλήρως όπως δείχνει το «μάτι» του drone | YouTube

Το drone αποκαλύπτει την εικόνα της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 13:20
Η οροφή έχει καταρρεύσει σχεδόν πλήρως όπως δείχνει το «μάτι» του drone
|YouTube

Το drone αποκαλύπτει την εικόνα της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 13:20

Από ψηλά η εικόνα της Παναγίας των Παρισίων σφίγγει την καρδιά για το μέγεθος της καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό, αλλά και επιβεβαιώνει τις πιο ψύχραιμες εκτιμήσεις.

Αυτές, δηλαδή, που λένε ότι ο σκελετός του κτιρίου σε μεγάλο βαθμό έμεινε όρθιος, με τις σοβαρές ζημιές να περιορίζονται στην οροφή που έχει καταρρεύσει σχεδόν όλη. Αθικτα σε μεγάλο βαθμό τα κωδωνοστάσια και οι πλαϊνοί τοίχοι.

Το βίντεο από το drone του Ruptly, μερικές ώρες από την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και όταν πλέον είχε αρχίσει η καταγραφή των καταστροφών, είναι αποκαλυπτικό.

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό πώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρα να βρουν την εστία της φωτιάς.

Αργησαν 23 λεπτά που πιθανόν να ήταν καθοριστικά για την πορεία της φωτιάς. Αλλά ίσως το υπεράνθρωπο έργο τους, όπως φαίνεται στο βίντεο, να αντιστάθμισε την ζημιά από τη καθυστέρηση.

Τώρα πλέον, με το πρώτο σοκ να έχει περάσει, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπόσχεται ότι η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί πλήρως σε πέντε χρόνια.

Η απάντηση για το αν επαρκή ο χρόνιος δεν είναι τόσο απλή. Το ζήτημα είναι τεχνικό, αισθητικό ακόμη και ηθικό – πόσο διαφορετική θα είναι η αποκαταστημένη εκκλησία σε σχέση με πριν από την καταστροφή;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...