196
O άνθρωπος που εντόπισε το πολύτιμο κειμήλιο | Twitter

Βρέθηκε ο κόκορας που ήταν στην κορυφή της Παναγίας των Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 10:37
O άνθρωπος που εντόπισε το πολύτιμο κειμήλιο
|Twitter

Βρέθηκε ο κόκορας που ήταν στην κορυφή της Παναγίας των Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 10:37

Με σοβαρές ζημιές, που μπορούν πάντως να επιδιορθωθούν, βρέθηκε ο κόκορας που ήταν στην κορυφή του βέλους της Παναγίας των Παρισίων.

Μπορεί η κατασκευή στην κορυφής της οποίας βρισκόταν να κατέρρευσε μέσα σε φλόγες, αλλά ο διακοσμητικός κόκορας, εντοπίστηκε μέσα στα χαλάσματα της καταστροφής.

Λίγα λεπτά πριν από την κατάρρευση και ενώ η φωτιά μαίνεται, ο κόκορας διακρίνεται στην κορυφή του βέλους της Νοτρ Νταμ [REUTERS/Benoit Tessier]
Μέσα στον χάλκινο κόκορα υπάρχουν τμήματα από τα λείψανα της αγίας Γενεβιέβης, του αγίου Διονυσίου καθώς και τμήμα από το ακάνθινο στεφάνι του Χριστού.

Το γλυπτό εντοπίστηκε από εργολάβο που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων, την ώρα που όλοι πίστευαν πως είχε καταστραφεί ολοσχερώς. «Απίστευτο. Ένα από τα μέλη της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) βρήκε τον κόκορα της κορυφής του πύργου μέσα στα ερείπια της Νοτρ Νταμ», έγραψε στο Twitter.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι δυνατό να επισκευαστεί.

Πολλά ανεκτίμητα έργα τέχνης, με πρώτα τα τρία μοναδικά στο είδος τους βιτρό, διασώθηκαν από την καταστροφή. Ετσι η συμβολική σημασία του εντοπισμού του κόκορα είναι μεγάλη – και ας μην ξεχνάμε ότι ο κόκορας και η μαχητικότητά του είναι (ανεπίσημο) σύμβολο της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...