578
Ισως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το νέο μεγάλο βήμα στην καριέρα του | Di Yin/Getty Images

Το αμερικανικό όνειρο του Γιάννη – Μέρος 2ο

Sportscaster Sportscaster 26 Αυγούστου 2023, 10:04
Ισως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το νέο μεγάλο βήμα στην καριέρα του
| Di Yin/Getty Images

Το αμερικανικό όνειρο του Γιάννη – Μέρος 2ο

Sportscaster Sportscaster 26 Αυγούστου 2023, 10:04

Η συζήτηση για το αν οι Μιλγουόκι Μπακς μπορούν να χωρέσουν τις φιλοδοξίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Επανήλθε στο προσκήνιο επειδή σε μερικές εβδομάδες ο «Greek Freak» θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του για τρία χρόνια, με συνολικές αποδοχές 173 εκατ. δολαρίων – περίπου 160 εκατ. ευρώ. Θα το κάνει; Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σίγουρα όχι. Αλλά ακόμη και τότε, κανείς δεν ξέρει. Ούτε ο ίδιος.

Το παραδέχτηκε –για πρώτη φορά δημοσίως– σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ότι είναι πιθανό να αποχωρήσει από το Μιλγουόκι. Ο τίτλος του 2021 δεν τον ξεδίψασε (για τους μεγάλους αθλητές καμία δόξα δεν είναι ποτέ αρκετή) και οι Μπακς δεν δείχνουν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν ξανά. Την περασμένη σεζόν αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ, στις αρχές Ιουνίου προσέλαβαν νέο προπονητή, και το ρόστερ των «Ελαφιών» δεν φαίνεται κατάλληλο για πρωταθλητισμό. Ο Γιάννης δεν θα είχε αντίρρηση να ξοδέψει όλα τα χρόνια της καριέρας του στην ίδια ομάδα, όπως έκαναν ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Τιμ Ντάνκαν, όμως για εκείνον η προοπτική ενός ακόμη τροπαίου είναι πάνω απ’ όλα.

Το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε στη ρεπόρτερ των NYT: «Στους Μιλγουόκι Μπακς έδωσα τα πάντα. Το αίμα μου είναι πράσινο. Το ξέρω αυτό. Αυτή είναι η ομάδα μου και θα είναι για πάντα. Δεν ξεχνώ τους ανθρώπους που ήταν εκεί για μένα και μου επέτρεψαν να γίνω σπουδαίος, να δείξω στον κόσμο ποιος είμαι. Αλλά στο τέλος της μέρας ο στόχος είναι να νικάς. Η κατάκτηση του τίτλου είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν θέλω να είμαι 20 χρόνια στην ίδια ομάδα και να μην κερδίσω άλλο πρωτάθλημα».

Ως εδώ τον Γιάννη τον έφερε το κύμα της ζωής. Μαζί με το σπάνιο ταλέντο του και την εργατικότητά του, βεβαίως. Τώρα, όμως, είναι σε θέση να σχεδιάσει ο ίδιος το μέλλον του – έτσι νιώθει, και αυτό κάνει. Οι φιλοδοξίες του δεν περιορίζονται στο μπάσκετ. Εχουν να κάνουν (και) με τις μπίζνες, αλλά και –κυρίως– με την οικογένειά του.

Η ιδέα να γίνει επιχειρηματίας τού ήρθε στη διάρκεια του lockdown (λόγω της πανδημίας). Μέσα στην επόμενη πενταετία θα εισέπραττε από τους Μπακς 228 εκατ. δολάρια (211 εκατ. ευρώ), και άρχισε να σκέφτεται πώς θα μπορούσε να τα επενδύσει καλύτερα. Δεν το έκανε από απληστία, επειδή ήθελε να τα αυγατίσει. Ηθελε να συνεταιριστεί με τα τέσσερα αδέλφια του, για να τους έχει κοντά του. Αλλά και να προσφέρει στα παιδιά και τα ανήψια του ό,τι οι δικοί του γονείς δεν είχαν τη δυνατότητα να του παρέχουν σε υλικά αγαθά. Εχει δυο παιδιά, τον Λίαμ και τον Μάβερικ, και θέλει άλλα τέσσερα. Η σύντροφός του, Μαράια, είναι έγκυος – περιμένει κοριτσάκι, όπως αποκάλυψε το ζεύγος Αντετοκούνμπο μέσω των social media τον περασμένο Μάιο. Οπότε, βρίσκεται σχεδόν στη μέση αυτού του… πρότζεκτ.

Πριν από μερικούς μήνες ίδρυσε την εταιρεία Ante, Inc. για να στεγάσει τις επιχειρηματικές κινήσεις και τις επενδύσεις ολόκληρης της οικογένειας. Οι οικονομικές δραστηριότητες των Αντετοκούνμπο εξαπλώνονται γρήγορα και παντού, σε διάφορους τομείς. Αλλά και στην αγορά αθλητικού θεάματος, ασφαλώς. Σε μια επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ της περιοχής του, στην ομάδα γκολφ που δημιούργησαν οι αδελφές Βίνους και Σερένα Ουΐλιαμς, και στην ομάδα ποδοσφαίρου (soccer) Νάσβιλ, που αγωνίζεται στο MLS. Τώρα στήνουν και μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών.

Εχει πολλές σημαντικές γνωριμίες στην αγορά για να τον συμβουλεύσουν. Αλλωστε, όπως περηφανεύεται ο ίδιος ο Γιάννης, από παιδί «το είχε» με το εμπόριο. Από τότε που πουλούσε γυαλιά ηλίου στους δρόμους της Αθήνας για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...