308
Ο 57χρονος Κένεθ Λο, πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής που εργαζόταν σε κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου | Twitter/Peel Regional Police

Βρετανία: Ερευνες για τη σύνδεση ενός καναδού σεφ με την αυτοκτονία 88 ανθρώπων

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 14:58
Ο 57χρονος Κένεθ Λο, πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής που εργαζόταν σε κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου
|Twitter/Peel Regional Police

Βρετανία: Ερευνες για τη σύνδεση ενός καναδού σεφ με την αυτοκτονία 88 ανθρώπων

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2023, 14:58

Ενας καναδός σεφ, ο Κένεθ Λο, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της εθνικής εγκληματολογικής υπηρεσίας (NCA) της Βρετανίας, καθώς φέρεται να συνδέεται με τον θάνατο 88 ανθρώπων που προμηθεύτηκαν ουσίες μέσω καναδικών ιστότοπων, προκειμένου να αυτοκτονήσουν.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η NCA είχε λάβει πληροφορίες από τον Απρίλιο για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν αγοράσει ουσίες για να αυτοκτονήσουν από καναδικές ιστοσελίδες, τη στιγμή που ο Λο είχε ήδη πιαστεί να προμηθεύει θανατηφόρο δηλητήριο σε αυτοκτονικούς ανθρώπους μέσω ενός καναδικού ιστοτόπου.

Ενας κατάλογος της Ιντερπόλ που περιείχε τα στοιχεία 232 βρετανών πελατών του διαβιβάστηκε στην NCA από τις καναδικές αρχές, σύμφωνα με τους Times. Από μεταγενέστερες έρευνες διαπιστώθηκε ότι 88 από αυτούς τους ανθρώπους πέθαναν.

Ο 57χρονος Λο, πρώην μηχανικός αεροδιαστημικής που εργαζόταν σε κουζίνα πολυτελούς ξενοδοχείου, συνελήφθη τον Μάιο στον Καναδά. Κατηγορήθηκε για δύο περιστατικά παροχής συμβουλών ή υποβοήθησης αυτοκτονίας, αφού παραδέχθηκε σε «undercover» δημοσιογράφο ότι «πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί, πολλοί» άνθρωποι πέθαναν μετά τη λήψη των ουσιών που πωλούσε στο διαδίκτυο.

Κατηγορείται ότι πούλησε περισσότερα από 1.200 θανατηφόρα κιτ σε ανθρώπους που σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν σε 40 χώρες. Ερευνα για τις ενέργειές του έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Η NCA αποφάσισε να διεξαγάγει έρευνα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανακοίνωσε η εθνική εγκληματολογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη σύνδεση μεταξύ αυτών των ουσιών, που αγοράστηκαν μέσω των ιστοτόπων, και των αιτίων θανάτου» των 88 ανθρώπων, διευκρίνισε η NCA.

Εάν ο Λο κατηγορηθεί για τους θανάτους των Βρετανών, θα πρέπει να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η υποβοήθηση αυτοκτονίας επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian.

Ο ίδιος έχει διαψεύσει τις αναφορές ότι πωλούσε προϊόντα που υποβοηθούσαν ανθρώπους να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...