163
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, τον Αύγουστο | Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 12:53
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ανγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο, τον Αύγουστο
|Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 12:53

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της Λιβύης και τη διάσκεψη του Βερολίνου, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον λίβυο στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του την Πέμπτη, είχε εκφράσει τη δυσφορία του για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, αλλά και την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα ασκήσει «βέτο» στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για τη Λιβύη, αν αυτές δεν ακυρώνουν το μνημόνιο που υπέγραψαν ο Φαγιέζ αλ Σαράζ με τον Ταγίπ Ερντογάν για την οριοθέτηση ΑΟΖ στη Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μάλιστα σκληρή θέση της Αθήνας από την προσεχή Δευτέρα και τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μομφή κατά του Βερολίνου για τον αποκλεισμό της χώρας μας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα έχει απευθύνει επιστολές με τις ελληνικές θέσεις τόσο στους ευρωπαίους ομολόγους του, όσο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν.