508
Ο Μέσι, στον ζωτικό του χώρο, το γήπεδο | REUTERS/Sergio Perez

Τι συμβαίνει με το ελληνικό νησί που λένε ότι αγόρασε ο Μέσι;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:47
Ο Μέσι, στον ζωτικό του χώρο, το γήπεδο
|REUTERS/Sergio Perez

Τι συμβαίνει με το ελληνικό νησί που λένε ότι αγόρασε ο Μέσι;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:47

Η είδηση κυκλοφόρησε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και όπως είναι λογικό, προκάλεσε αίσθηση. Οι τίτλοι έγραφαν: «Ο Μέσι αγοράζει νησί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο». Το νέο αναπαρήχθη από τα περισσότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αφού υπήρχε και «επίσημη» ανακοίνωση από  το ιταλικό μεσιτικό γραφείο Proto Group Ltd που ανέφερε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής Λέο Μέσι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, το νησί Σοφία. Ο Λέο Μέσι είναι ήδη πελάτης μας, έχοντας αγοράσει μέσω ημών ένα υπέροχο ρετιρέ στο Παρίσι».

Διαβάζοντας την είδηση, οι περισσότεροι περίμεναν να δουν άμεσα τις μπουλντόζες να μεταφέρονται στο μικρό νησί και γιατί όχι, κάποιο καλοκαίρι, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη να κολυμπά στα καταγάλανα νερά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανατολικά της Ιθάκης. Ομως τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Βλέπετε ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο μεσιτικό γραφείο είναι ο Αλεσάντρο Πρότο…

maxresdefault

Ο Αλεσάντρο Πρότο (στη φωτογραφία επάνω) είναι ένας αμφιλεγόμενος μεσίτης ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ότι σκοπίμως και για αυτοπροβολή εμφάνιζε σειρά διασημοτήτων να έχουν κάνει αγορές ακινήτων μέσω του γραφείου του.

O Πρότο αποτελεί φαινόμενο στην Ιταλία αλλά όχι ακριβώς για τους καλύτερους των λόγων: έχει χτίσει μεν μια αυτοκρατορία, αλλά χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης με διάφορες απίστευτες ανακοινώσεις επιτυχημένων αγοραπωλησιών. Ρεπορτάζ παρουσιάζουν τον Πρότο ως ψευδό-μεσίτη διασήμων, ο οποίος έχει «αγοράσει» διάφορα νησιά για πολλούς, χωρίς εκείνοι να έχουν… ιδέα. Η Ιl Sole 24 Ore είχε γράψει ένα αναλυτικό άρθρο το 2012 για το ποιόν του και για το πώς κατάφερε να ελίσσεται μέσα από συμφωνίες αγοραπωλησιών εταιρειών. Τελικά όμως τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί από την ιταλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο Πρότο έχει ξαναχτυπήσει με fake news, καθώς το 2015 είχε ανακοινώσει την είδηση της αγοράς του ίδιου νησιού από το τότε ζεύγος Τζολί – Πιτ. Ο ίδιος είχε έρθει επίσης ξανά στο προσκήνιο το 2016, όταν είχε στείλει από την εταιρία του ένα mail με το οποίο υποστήριζε πως ο Σκορπιός πουλήθηκε έναντι 280 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτρια πλέον του θρυλικού νησιού του Ωνάση, είχε τότε διαψεύσει άμεσα και κατηγορηματικά την «πώληση».

DEZD9VlXUAA_o5_
Ο Μέσι απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα. Λέτε να το κάνει σε μόνιμη βάση και στα νερά μας;

Ακόμα και ο Λιονέλ Μέσι έχει πέσει θύμα αυτού του «τσαρλατάνου», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει στην Ιταλία. Η υπόθεση αφορούσε την υποτιθέμενη αγορά, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, μίας σπάνιας Ferrari 335 Scaglietti S Spider 1957 που υποτίθεται πως είχε βγει σε δημοπρασία. Φυσικά, ο Μέσι δεν είχε αγοράσει ποτέ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Sofia_island_Protagon

Το πιθανότερο είναι λοιπόν ο Πρότο να έκανε ένα από τα γνωστά του κόλπα θέλοντας να δημιουργήσει μια είδηση από το πουθενά. Ισως και να τα κατάφερε. Υπάρχει όμως και η περίπτωση, η είδηση να είναι αληθινή και όντως ο Μέσι να αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό νησί στη χώρα μας. Αλλωστε, ακόμα και ένας θεός του ποδοσφαίρου θα ήθελε να απολαμβάνει τα ελληνικά καλοκαίρια, με τον ήλιο και την θάλασσα του Ιονίου στο πιάτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...