304
Παρά τις προτάσεις για δυναμικότερη παρουσία, η Εκκλησία δεν επιθυμεί, ούτε και θα παρέμβει στο Σκοπιανό, τόνισε ο μητροπολίτης Ανθιμος | ΙΝΤΙΜΕnews

Ανθιμος: «Εκτιμώ τον Κοτζιά – δεν καταλαβαίνω γιατί λένε ότι η Εκκλησία παρεμβαίνει»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:12
Παρά τις προτάσεις για δυναμικότερη παρουσία, η Εκκλησία δεν επιθυμεί, ούτε και θα παρέμβει στο Σκοπιανό, τόνισε ο μητροπολίτης Ανθιμος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ανθιμος: «Εκτιμώ τον Κοτζιά – δεν καταλαβαίνω γιατί λένε ότι η Εκκλησία παρεμβαίνει»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 11:12

Oι μητροπολίτες Βορείου Ελλάδος δεν μετέχουν, ούτε οργανώνουν συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αλλά θα τελέσουν λειτουργία στον Αγιο Δημήτριο, υπογράμμισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία δεν επιθυμεί να παρέμβει με οιονδήποτε τρόπο στο Σκοπιανό.

Σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο μητροπολίτης επανέλαβε αρκετές φορές ότι η Εκκλησία δεν επιθυμεί όυτε και θα παρέμβει στο ζήτημα. Ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή, είπε, κάνοντας λόγο για στοχευμένα δημοσιεύματα αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα σχόλια κύκλων του υπουργού Εξωτερικών για το θέμα.

Σχόλια και δημοσιεύματα περί ανάμειξης της Εκκλησίας σε πολιτικά ζητήματα δεν προέρχονται από το στόμα του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έσπευσε να συμπληρώσει για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς να παραλείψει να εκφράσει την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του ΥΠΕΞ.

«Τον παρακολουθώ και τον εκτιμώ ιδιαίτερα και δεν καταλαβαίνω γιατί ειπώθηκε ότι η Εκκλησία παρεμβαίνει», δήλωσε στη συνέντευξή του ο μητροπολίτης Ανθιμος.

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε,  «η υπόθεση του Σκοπιανού ήρθε μέσα από τον λαό, δεν τη δημιούργησαν οι Μητροπόλεις» και μάλιστα, όπως είπε, η Εκκλησία δέχεται τα «πυρά» του κόσμου επειδή δεν παρεμβαίνει στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Στα Θεοφάνεια», εξήγησε ο μητροπολίτης, «ο κόσμος ήταν σχεδόν επιθετικός επειδή δεν κάναμε σύναξη για το Σκοπιανό. Εμείς, όμως, δεν έχουμε κάνει τίποτα και δεν προκαλέσαμε». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι την Τετάρτη, έφτασε στα χέρια του πρόταση από Μητροπόλεις που βρίσκονται σε περιοχές βορειότερα της Θεσσαλονίκης, να υπάρξει αντίδραση από πλευράς Εκκλησίας προκειμένου να μη χαθεί το όνομα «Μακεδονία» για την Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Ανθιμος απέρριψε οποιαδήποτε σχέση της Εκλησίας με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι το μόνο που θα γίνει, είναι μία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

«Είμαστε 32 μητροπολίτες που, αν θέλουμε να εμπλακούμε στο ζήτημα, θα κάνουμε τελετουργία στον Άγιο Δημήτριο, μετά μία ομίλια και όχι κάποια διαδήλωση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...