323
|

Χειροπέδες σε ακροδεξιούς για εμπρηστική επίθεση στον Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 10:30

Χειροπέδες σε ακροδεξιούς για εμπρηστική επίθεση στον Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 10:30

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη ακροδεξιάς ομάδας, συνελήφθησαν το πρωί στην Αττική από τη Αντιτρομοκρατική για εμπρηστική επίθεση τον περασμένο Αύγουστο στον Πειραιά.

Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι ηλικίας 26 και 21 ετών αντίστοιχα και οι άλλοι δύο 19 ετών.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για την επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό τα ξημερώματα  της 29ης Αυγούστου 2017 στο αναρχικό στέκι «Φαβέλα».

Aκολούθησαν έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια των συλληφθέντων κατά τις οποίες βρέθηκαν σβάστικες, έντυπο υλικό, γκαζάκια, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ όπως έγινε γνωστό συνελήφθη και ένας ανήλικος.

Για την επίθεση στη Φαβέλα, τον περασμένο Αύγουστο, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά τα στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής οδήγησαν στους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της επίθεσης στη «Φαβέλα» είχαν τοποθετήσει δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και κροτίδες. Από την έκρηξη που σημειώθηκε προκλήθηκαν ζημιές εξωτερικά του κτιρίου.

Ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα είχε αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο ναζιστικών ομάδων, καθώς, λίγο καιρό αφότου άνοιξε, τον περασμένο Μάρτιο, άγνωστοι είχαν γράψει ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους, ενώ την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια ανέλαβε η ομάδα Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές.

Ατομα της «Φαβέλας» είχαν κατηγορήσει τη Χρυσή Αυγή ότι κατέβασε το σήμα του χώρου που είχε τοποθετηθεί ψηλά στο κτίριο.

Σημειώνεται ότι η επίθεση τον Αύγουστο έγινε κατά το διάστημα που ετοιμάζονταν διάφορες αντιφασιστικές εκδηλώσεις, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με την ακροδεξιά ομάδα «Απέλλα». Ο φερόμενος ως «αρχηγός» των τεσσάρων, είναι ένας 35χρονος, πολύ γνωστός στον χώρο των ακροδεξιών.

Από την Αντιτρομοκρατική ερευνάται τυχόν σύνδεση των τεσσάρων συλληφθέντων -καθώς και του ανήλικου, ο οποίος συνελήφθη αργότερα, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά που στοιχειωθετούν εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις- και με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις. Για την ακρίβεια, ερευνάται η σύνδεσή τους με μπαράζ εμπρησμών που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και μέσα στις γιορτές, στον Πειραιά και την Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...