302
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη συνέντευξη Τύπου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2019, 19:29
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη συνέντευξη Τύπου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2019, 19:29

Το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, την εφορία και τους δήμους, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις, τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως παρουσιάστηκαν από τους υπουργούς, είναι τα εξής:

– Υπάγονται στη ρύθμιση οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με μόνο περιορισμό ότι η ελάχιστη δόση θα είναι 30 ευρώ.

– Για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, οι φορολογούμενοι με οφειλές στην εφορία θα υπάγονται κατευθείαν στο καθεστώς των 120 δόσεων, ενώ για τα μεγαλύτερα εισοδήματα θα υπάρχει ένας συντελεστής ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

– Οσοι φορολογούμενοι προβούν σε εφάπαξ καταβολή των οφειλών τους θα απαλλαχθούν στο 100% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα.

– Εφόσον ο οφειλέτης επιλέξει λιγότερες δόσεις, η μείωση των προσαυξήσεων θα ανέρχεται στο 95%.

– Για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως τις 28 Ιουνίου για την Εφορία και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

– Για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση αυξάνει τις δόσεις από 12 σε 18.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ένα συνολικό πακέτο παροχών το οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων δήλωσε ότι έχει ως βασική λογική την αντιμετώπιση τριών κατηγοριών πολιτών. «Μία που ζορίζεται και θέλει να πληρώσει αλλά δεν μπορεί. Μία που έχει ματώσει και πληρώνει με συνέπεια και πρέπει να τους δείξουμε σεβασμό. Και συμφωνώ με τον κ. Μητσοτάκη. Η τρίτη κατηγορία είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Λογική μας να βοηθήσουμε την πρώτη κατηγορία χωρίς να ευνοήσουμε τους κακοπληρωτές», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...