393
Ο ελληνικής καταγωγής Μάιλο Γιαννόπουλος | Facebook

Επιτέλους: Το Facebook μπλόκαρε οριστικά τον Μάιλο Γιαννόπουλος και άλλους ακροδεξιούς

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 21:07
Ο ελληνικής καταγωγής Μάιλο Γιαννόπουλος
|Facebook

Επιτέλους: Το Facebook μπλόκαρε οριστικά τον Μάιλο Γιαννόπουλος και άλλους ακροδεξιούς

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 21:07

Το Facebook διέγραψε την Πέμπτη τους λογαριασμούς αρκετών γνωστών προσωπικοτήτων που προωθούν ακραίο, βίαιο, ρατσιστικό ή αντισημιτικό λόγο, ανάμεσά τους ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Μάιλο Γιαννόπουλος, ο Λούις Φάρακαν, επικεφαλής της οργάνωσης «Έθνος του Ισλάμ» και ο Άλεξ Τζόουνς, ιδρυτής του ιστότοπου «Infowars».

«Πάντα απαγορεύαμε τα πρόσωπα ή τις οργανώσεις που προωθούν ή επιδίδονται στη βία και το μίσος, όποια κι αν είναι η ιδεολογία τους», ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, η οποία διέγραψε οριστικά τους λογαριασμούς και το περιεχόμενο που συνδέεται με έξι προσωπικότητες, εκτιμώντας ότι εμπίπτουν στην κατηγορία «των επικίνδυνων ατόμων και οργανισμών».

Η απαγόρευση αφορά και στο Instagram το οποίο ανήκει στο Facebook.

Ο 35χρονος Γιαννόπουλος – γνωστό Διαδικτυακό «τρολ» – υποστηρίζει με πάθος τις ιδέες της «εναλλακτικής δεξιάς» (alt-right), υποστηρίζοντας πως οι μουσουλμάνοι και οι λατινοαμερικανοί υποβαθμίζουν σημαντικά την κουλτούρα των λευκών Αμερικανών.

Στα άρθρα που έγραφε για το Breitbart, μια ιστοσελίδα με ακροδεξιές θέσεις, υπερασπιζόταν απόψεις όπως το ότι η κοινωνία θα ήταν καλύτερη αν οι γυναίκες είχαν λιγότερες ευκαιρίες και αν οι Αφρικανοί καταλάβαιναν πως έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη από τους λευκούς.

Ο 85χρονος Φάρακαν είναι επικεφαλής του «Έθνους του Ισλάμ», μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1930. Τα μέλη της αναγνωρίζονται από το παπιγιόν που φοράνε, αλλά και τις ακραίες θέσεις τους, που είναι συχνά αντισημιτικές και ομοφοβικές.

«Ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος», είχε δηλώσει ο Φάρακαν το 1984 σε συνέντευξή του.

Ο 45χρονος Άλεξ Τζόουνς είναι ένας γνωστός συνωμοσιολόγος της άκρας δεξιάς, ιδρυτής του ιστότοπου Infowars.

Είναι γνωστός κυρίως για τον ισχυρισμό του ότι το μακελειό το 2012 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ των ΗΠΑ, στο οποίο σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι εκ των οποίων 20 παιδιά, ήταν σκηνοθετημένο.

Στο στόχαστρο μπήκε και ο Πολ Τζόζεφ Γουότσον, ένας νεαρός Βρετανός που προωθεί θεωρίες συνωμοσίας, τα ακραία βίντεο του οποίου έχουν εκατομμύρια views στο διαδίκτυο και η Αμερικανίδα Λόρα Λούμερ που συνηθίζει να αναρτά βίντεο κατά των μουσουλμάνων.

Ανάμεσα στα κριτήρια του Facebook είναι το αν ο χρήστης έχει καλέσει σε βία με κριτήριο τη φυλή, την καταγωγή ή την εθνικότητα, αν κάνει χρήση ρητορικής μίσους ή αν στο παρελθόν διατηρούσε σελίδες που το Facebook έχει μπλοκάρει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Facebook, θα διαγραφούν, ομάδες, σελίδες και λογαριασμοί που εκπροσωπούν τα παραπάνω άτομα αν γίνει γνωστό πως στις ομάδες, στις σελίδες ή στους λογαριασμούς αυτούς συμμετέχουν οι διαγραφέντες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα το Facebook μπλόκαρε και την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και δεν επιτρέπει πλέον κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...