723
Τα αδέλφια Τραμπ: Από αριστερά, ο Ρόμπερτ, η Ελίζαμπεθ, ο Φρεντ (πατέρας της Μαίρης), ο Ντόναλντ και η Μεριάν | Trump Campaign

Βιβλίο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της ανιψιάς του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 18:49
Τα αδέλφια Τραμπ: Από αριστερά, ο Ρόμπερτ, η Ελίζαμπεθ, ο Φρεντ (πατέρας της Μαίρης), ο Ντόναλντ και η Μεριάν
|Trump Campaign

Βιβλίο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της ανιψιάς του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 18:49

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το οικογενειακό παρελθόν του Ντόναλντ Τραμπ θα περιέχει το βιβλίο της ανιψιάς του, Μαίρης, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει από έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους των ΗΠΑ, στις 28 Ιουλίου.

Με τίτλο « Too Much And Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man» («Υπερβολικά πολλά και όμως ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο»), το βιβλίο θα κυκλοφορήσει λίγες μόλις εβδομάδες πριν το Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος θα δεχθεί το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το BBC, στο βιβλίο, η ανηψιά του Τραμπ θα αποκαλύπτει ότι είναι αυτή που έδωσε στους New York Times τα απόρρητα έγγραφα για την οικονομική κατάσταση του προέδρου.

Η δημοσιογραφική έρευνα, που βασίστηκε στις καταγγελίες της και έφερε ένα ακόμα Πούλιτζερ στην εφημερίδα, αποκάλυψε το μέγεθος της φοροδιαφυγής του Τραμπ, που του απέφερε 400 εκατ. δολάρια από την μεσιτική αυτοκρατορία του πατέρα του.

Η Μαίρη Τραμπ στη φωτογραφία του λογαριασμού της στο Twitter

Η διαφημιστική προαναγγελία του Amazon για το βιβλίο, αναφέρει ότι η συγγραφέας θα αποκαλύψει πώς ο θείος της «έγινε ο άνθρωπος που τώρα απειλεί την υγεία, την οικονομική ασφάλεια και τον κοινωνικό ιστό του πλανήτη.

»Η συγγραφέας εξηγεί πώς συγκεκριμένα γεγονότα και γενικότερα μοτίβα της οικογένειας δημιούργησαν τον κατεστραμμένο άνδρα που βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, αναμέσά τους και η περίεργη και βλαβερή σχέση ανάμεσα στον Φρεντ Τραμπ και τους δύο μεγαλύτερους γιους του, Φρεντ Τζούνιορ και Ντόναλντ».

Το Amazon (του Τζεφ Μπέζος, ορκισμένου εχθρού του Τραμπ) αναφέρει επίσης ότι η συγγραφέας γράφει την εμπειρία της και τις αναμνήσεις της από αμέτρητες οικογενειακές συναντήσεις και γιορτές.

Η ίδια κατηγορεί τον θείο της ότι γελοιοποιούσε και ειρωνευόταν τον πατέρα του, όταν άρχισε να υποφέρει από Αλτσχάιμερ.

Η 55χρονη Μαίρη Τραμπ είναι η κόρη του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, του μεγαλύτερου αδελφού του προέδρου, ο οποίος πέθανε το 1981 σε ηλικία 42 ετών.

Ο πατέρας της πάλευε με το αλκοόλ τα περισσότερα χρόνια της ζωής του και ο πρόωρος θάνατός του από έμφραγμα συνδέεται με το ποτό.

Από αριστερά: Ο Ντόναλντ, ο Φρεντ, η Ελίζαμπεθ, η Μεριάν και ο Ρόμπερτ Τραμπ – Instagram

Πέρυσι, σε συνέντευξή του στην Washington Post, o Τραμπ είχε δηλώσει ότι έχει μετανιώσει που πίεσε τον μεγαλύτερο αδελφό του να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις της οικογένειας, ενώ το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει επίσης, πως τα προβλήματα του αδελφού του ήταν η αιτία που έστρεψε πόρους της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της εκτεταμένης κατάχρησης των οπιοειδών στις ΗΠΑ.

Η Μαίρη Τραμπ -η οποία, έχοντας ντοκτορά στην Ψυχολογία και έχοντας διδάξει ψυχοπαθολογία, μπορεί να μιλήσει και ως ειδικός για την ιδιάζουσα περίπτωση του θείου της- είχε γράψει στο Twitter, όταν εξελέγη ο Τραμπ, ότι ήταν μία από τις χειρότερες βραδιές της ζωής της, ενώ εξήρε την Χίλαρι Κλίντον.

Από τότε, σε γενικές γραμμές, απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και ζει στη Νέα Υόρκη με την κόρη της. Φαίνεται όμως, πως στο μεταξύ δρούσε στο παρασκήνιο κατά του θείου της, με τον οποίο έχει προσωπική κόντρα εδώ και 20 χρόνια.

Το 2000, μαζί με τον αδελφό της είχαν μηνύσει τον Ντόναλντ Τραμπ και τα αδέλφια του για την περιουσία που τους είχε αφήσει το ίδρυμα του Φρεντ Τραμπ Σίνιορ (του παππού τους). Συγκεκριμένα, ισχυρίζονταν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και τα αδέλφια του είχαν εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι ο πατέρας Τραμπ υπέφερε από άνοια και είχαν μειώσει κατά πολύ το ποσό που αντιστοιχούσε στα δύο παιδιά του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ.

Η Μαίρη Τραμπ είχε δηλώσει ότι η θεία της και οι θείοι της «θα έπρεπε να ντρέπονται» για τη νομική διαμάχη, προσθέτοντας ότι τα πάντα στην οικογένεια Τραμπ καθορίζονται από το χρήμα.

Στη συνέχεια, η ίδια και ο αδελφός της είχαν καταθέσει μία ακόμα μήνυση όταν η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε την ασφαλιστική τους κάλυψη ως αντίποινα για την πρώτη μήνυση και ενώ ο αδελφός της είχε χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι δύο πλευρές προέβησαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μαίρη Τραμπ έχει φωτογραφία με την επιγραφή «Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία», γραμμένη σε κεντρικό δρόμο της Ουάσινγκτον με εντολή της δημάρχου, καθώς και μία σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...