273
Τζον Μπόλτον και Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι και πριν από εννέα μήνες συνεργάζονταν στενά. Τώρα ο ένας απειλεί τον άλλον | Reuters/CreativeProtagon

Ο Τραμπ τρέμει το βιβλίο του Μπόλτον και τον απειλεί: Θα παρανομήσεις αν το εκδόσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 09:20
Τζον Μπόλτον και Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι και πριν από εννέα μήνες συνεργάζονταν στενά. Τώρα ο ένας απειλεί τον άλλον
|Reuters/CreativeProtagon

Ο Τραμπ τρέμει το βιβλίο του Μπόλτον και τον απειλεί: Θα παρανομήσεις αν το εκδόσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 09:20

Εννέα μήνες. Τόσοι πέρασαν από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρούσε τον Τζον Μπόλτον τόσο σημαντικό συνεργάτη του που τον είχε διορίσει σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας. Τώρα όμως φοβάται το βιβλίο που γράφει για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο –o «ιέραξ» της αμερικανικής πολιτικής είχε αποπεμφθεί από τη θέση του τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω διαφωνίας του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την εξωτερική του πολιτική και έχει πολλά να θυμάται από τα όσα έζησε δίπλα στον Τραμπ.

Καθώς το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα και ενώ απομένουν 20 εβδομάδες ως τις προεδρικές εκλογές ο Τραμπ τρέμει τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου του. Ετσι, προειδοποίησε τον συγγραφέα ότι θα παραβιάσει τον νόμο εάν δημοσιεύσει το βιβλίο, λέγοντας ότι οποιαδήποτε συνομιλία είχε με τον Μπόλτον δεσμεύεται από το προεδρικό απόρρητο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας δεν έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη διαδικασία για τη δημοσίευση του βιβλίου του και το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να τον υποχρεώσει να διαγράψει διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Το βιβλίο του Μπόλτον «The Room Where It Happened: A White House Memoir» πρόκειται να δημοσιευθεί στις 23 Ιουνίου.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το βιβλίο παρέχει μια εσωτερική καταγραφή της «αντιφατικής, ασυνάρτητης διαδικασίας λήψης αποφάσεων» του Τραμπ.

Το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τους χειρισμούς του μεγιστάνα προέδρου με την Κίνα, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τόνισε ο εκδότης.

«Αυτό είναι το βιβλίο που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει να διαβάσετε», ανέφερε ο Simon & Schuster.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Μπόλτον τον Σεπτέμβριο εν μέσω διαφορών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...