229
|

Θρίλερ με τον θάνατο 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Ηταν «blackout challenge»;

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 09:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2022 12.15

Θρίλερ με τον θάνατο 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Ηταν «blackout challenge»;

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 09:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/05/2022 12.15

Απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια, που βρέθηκε από τους γονείς του απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του, αναζητούν στην ΕΛ.ΑΣ., με πρώτη πηγή στοιχείων το κινητό του θύματος, που βρέθηκε δίπλα του.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το παιδί να συμμετείχε στην ευρέως διαδεδομένη μέσω των social media «πρόκληση», ένα περίεργο και συνάμα επικίνδυνο παιχνίδι σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Tik Tok, όπου ο χρήστης  ενθαρρύνεται να προκαλέσει ασφυξία στον εαυτό του, με κορδόνια, καλώδιο ή άλλο μέσο, μέχρι να χάσει προσωρινά τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να «ανεβάσει» το βίντεο της προσπάθειάς του.

Αν και αστυνομικές πηγές φέρεται να αποκλείουν να πρόκειται για την τραγική κατάληξη ενός  «blackout challenge», οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση. Περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του 12χρονου και το τι τον οδήγησε να κρεμαστεί μέσα στο δωμάτιό του, αναμένονται από την ιατροδικαστική εξέταση, τις καταθέσεις των γονέων και των συμμαθητών του και την έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στην κατοχή του (κινητό τηλέφωνο, προσωπικό υπολογιστή κ.τ.λ.).

Παρέμβαση υπήρξε και από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Ηδη δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία στις συσκευές που είχε ο αυτόχειρας, προκειμένου να διακριβωθεί αν ο θάνατος του αποτελεί την τραγική κατάληξη ενός «blackout challenge».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...