476
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσέρχεται στο δικαστήριο το πρωί τη Δευτέρας | INTIMEnews

Ανοικτή για πρώτη φορά η δίκη Φιλιππίδη – στο βήμα η δεύτερη καταγγέλλουσα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 08:55
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσέρχεται στο δικαστήριο το πρωί τη Δευτέρας
|INTIMEnews

Ανοικτή για πρώτη φορά η δίκη Φιλιππίδη – στο βήμα η δεύτερη καταγγέλλουσα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 08:55

Αποκάλυψη τώρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς τη Δευτέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να καταθέσει μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας, η δεύτερη συνάδελφος του κατηγορουμένου για βιασμό και απόπειρα βιασμού. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση της δεύτερης καταγγέλλουσας, η κατάθεση δεν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (όπως με την πρώτη) και για πρώτη φορά η διαδικασία θα είναι ανοικτή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όταν ολοκληρωθεί η δεύτερη κατάθεση, το δικαστήριο θα κλείσει και πάλι τις πόρτες για το κοινό, καθώς και η τρίτη καταγγέλλουσα έχει ζητήσει διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών για την κατάθεσή της.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο, δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοί του που κατέθεσαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας ότι ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφό του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέσθηκαν μέσα στο καμαρίνι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση η απόπειρα έγινε στο αυτοκίνητό του, ύστερα από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη, τότε, συνάδελφό του.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή διά της συκοφάντησής του.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχε αντιταχθεί στο αίτημα των δύο ηθοποιών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, πλην όμως το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά τους.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι ο ηθοποιός είναι αθώος και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνθέτουν το κατηγορητήριο του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, είναι σχεδόν έναν χρόνο φυλακισμένος με κατηγορίες για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία. Σε μία καταγγελία που έχει γίνει το 2008 και το 2009,  η μόνη απόδειξη είναι ο λόγος της καταγγέλλουσας και τα λεγόμενα των οικείων της», υποστήριξε για να συμπληρώσει:

«Πρέπει να γίνονται οι καταγγελίες σε συγκεκριμένο χρόνο και να τεκμηριώνονται για να μην υπάρχει εκφυλισμός του #Metoo. Είναι τόσο ισχυρό το βίωμα του βιασμού, που κάθε γυναίκα θα πρέπει να το καταγγέλλει άμεσα. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αυτό ορίζουν οι νόμοι. Από τα στοιχεία που υπάρχουν, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος. Ειδικά η πρώτη καταγγέλλουσα έχει πέσει σε τέτοιες αντιφάσεις, που εάν διαβάσει κανείς στη συνέχεια αυτά που είπε, θα το δει και μόνος του ότι είναι αθώος».

«Το κοινό που έχουν τα τρία άτομα (σ.σ. οι καταγγέλλουσες), είναι ότι προσέγγισαν τον ηθοποιό για να βρουν δουλειά και δεν βρήκαν. Το κίνητρο που έχει μία γυναίκα, και δεν είναι η δημοσιότητα, θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Καμία γυναίκα δεν ανέφερε στο ΣΕΗ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε βιάσει κάποια γυναίκα. Είχαν επισημάνει τον σκληρό χαρακτήρα του, και δεν μιλούν για βιασμό», τόνισε μεταξύ άλλων Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...