382
Περιπολικό έξω από την εκκλησία όπου σημειώθηκε η επίθεση | REUTERS/David Swanson

Καλιφόρνια: Ενοπλος άρχισε να πυροβολεί σε εκκλησία – τον αφόπλισαν οι πιστοί

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 09:14
Περιπολικό έξω από την εκκλησία όπου σημειώθηκε η επίθεση
|REUTERS/David Swanson

Καλιφόρνια: Ενοπλος άρχισε να πυροβολεί σε εκκλησία – τον αφόπλισαν οι πιστοί

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 09:14

Η δεύτερη μαζική επίθεση με όπλο μέσα σε δύο ημέρες σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Eνας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου μέσα σε εκκλησία στην Καλιφόρνια την Κυριακή.

Τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ολα τα θύματα, ηλικίας 66-92 ετών, είναι από την Ταϊβάν και οι αρχές εξετάζουν για τα κίνητρα του δράστη.

«Ο άνδρας θεωρείται ότι δεν είναι κάτοικος της περιοχής και οι ερευνητές εργάζονται για να διακριβώσουν ποιος είναι ο τόπος κατοικίας του και αν συνδέεται με την εκκλησία ή με τους πιστούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη.

Την προηγούμενη ημέρα, ένας λευκός ρατσιστής σκότωσε 10 ανθρώπους σε σουπερμάρκετ σε γειτονιά μαύρων, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Στην πρεσβυτεριανή εκκλησία στη Λαγκούνα Γουντς της κομητείας Οραντζ, που βρίσκεται στην περιοχή του Λος Αντζελες, ενορίτες παρακάθονταν σε γεύμα μετά την πρωινή λειτουργία, όταν ο ένοπλος εισέβαλε και άρχισε να πυροβολεί.

Ορισμένοι από τους πιστούς κατάφεραν να τον σταματήσουν, τον «έδεσαν με ηλεκτρικό καλώδιο και του απέσπασαν τουλάχιστον δύο όπλα» προτού φθάσουν επιτόπου βοηθοί του σερίφη, δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Οραντζ, Τζεφ Χάλοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτή η ομάδα πιστών έδειξε εξαιρετικό ηρωισμό και γενναιότητα», συνέχισε ο Χάλοκ, «αναμφίβολα απέτρεψε περισσότερους τραυματισμούς και θανάτους».

Δυνάμεις ασφαλείας έξω από την εκκλησία, λίγο μετά την επίθεση – REUTERS/David Swanson

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα κίνητρα του δράστη, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος που συνελήφθη, ασιατικής καταγωγής, περίπου 60 ετών, δεν έχει τραυματιστεί.

Η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στο νέο mass shooting –επίθεση με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχει τουλάχιστον τέσσερα θύματα, σύμφωνα με την ορολογία των αμερικανικών αρχών– το δεύτερο του Σαββατοκύριακου, παίρνοντας καταθέσεις από 30 ως 40 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, σημείωσε πως παρακολουθεί στενά την έρευνα και συντονίζεται με τις τοπικές αρχές. «Κανένας δεν θα έπρεπε να φοβάται να πάει στον χώρο λατρείας του. Η σκέψη μας είναι στα θύματα», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη Νιούσομ μέσω Twitter.

Για «ανησυχητική είδηση, προτού συμπληρωθεί μία ημέρα από το mass shooting στο Μπάφαλο» έκανε λόγο, μέσω Twitter, η Δημοκρατική βουλευτής Κέιτι Πόρτερ, η οποία εκπροσωπεί την κομητεία Οραντζ στο Κογκρέσο. «Αυτή δεν πρέπει να γίνει η νέα μας ομαλότητα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...