335
O πρίγκιπας Κάρολος στις 21 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψή του σε κωμόπολη της Ουαλίας που είχε πληγεί από τις πλημμύρες | Chris Jackson/Pool via REUTERS/File Photo

Θετικός στον κορονοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 13:01
O πρίγκιπας Κάρολος στις 21 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψή του σε κωμόπολη της Ουαλίας που είχε πληγεί από τις πλημμύρες
|Chris Jackson/Pool via REUTERS/File Photo

Θετικός στον κορονοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2020, 13:01

Την είδηση μετέδωσε το BBC το πρωί της Τετάρτης: ο Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι θετικός στον κορονοϊό, εμφανίζει ήπια συμπτώματα της ασθένειας και «κατά τα άλλα τα πάει καλά».

Ομως είναι μια είδηση που προκαλεί ανησυχία. Ο Κάρολος είναι 71 ετών και διάδοχος του θρόνου και η ασθένειά του σημαίνει ότι ο ιός βρίσκεται και στους κύκλους της βρετανικής μοναρχίας.

Η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι 93 ετών και σύμφωνα με το Reuters η τελευταία φορά που είχε συναντήσει τον Κάρολο ήταν στις 12 Μαρτίου, άρα υπάρχει μια χρονική απόσταση ασφαλείας.

Από το Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι η υγεία της βασίλισσας «είναι καλή».

«Η βασίλισσα είδε τελευταία φορά τον πρίγκιπα της Ουαλίας, για σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από μια τελετή απονομής, το πρωί της 12ης Μαρτίου και ακολουθεί όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την ευημερία της», ανέφερε η ανακοίνωση των ανακτόρων. Πηγή του Μπάκιγχαμ δήλωσε στο Reuters ότι το νωρίτερο που ο Κάρολος θα μπορούσε να μεταδώσει τη νόσο είναι η 13η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κλάρενς  Χάουζ, επίσημης έδρας του Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, «η δούκισσα της Κορνουάλης υποβλήθηκε επίσης σε εξετάσεις και δεν έχει νοσήσει από τον ιό».

Το ζευγάρι έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό στη Σκωτία.

«Δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί από ποιον κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας λόγω του μεγάλου αριθμού υποχρεώσεων που είχε αναλάβει, στα πλαίσιο του δημόσιου ρόλου του, τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε το ανακοινωθέν της οικίας του Καρόλου.

Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Καρόλου ήταν, επίσης στις 12 Μαρτίου, στην απονομή των βραβείων του The Prince’s Trust, του φιλανθρωπικού οργανισμού που ο ίδιος ίδρυσε τη δεκαετία του ’70. Στην τελετή συναντήθηκε με πολλές διασημότητες, όπως τον Ρόνι Γουντ των Rolling Stones και τον διάσημο ηθοποιό Πιρς Μπρόσναν.

Οπως φαίνεται από τις εικόνες, ο Κάρολος απέφυγε τις χειραψίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...