228
Θιγμένος από το σχόλιό της για τον Ερντογάν, ο τούρκος ΥΠΕΞ κούνησε το δάχτυλο στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ | REUTERS

«Θα μάθεις να σέβεσαι»: Εξαλλος (και) με την Πελόζι ο Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 13:27
Θιγμένος από το σχόλιό της για τον Ερντογάν, ο τούρκος ΥΠΕΞ κούνησε το δάχτυλο στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ
|REUTERS

«Θα μάθεις να σέβεσαι»: Εξαλλος (και) με την Πελόζι ο Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 13:27

Το σχόλιο της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, για τις «φιλίες» του Ντόναλντ Τραμπ με απολυταρχικούς ηγέτες όπως ο Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε την «έκρηξη» του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επιτέθηκε σε σκαιό ύφος στο ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών μέσω Τwitter!

«Η άνοδος της Νάνσι Πελόζι στη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι το πραγματικά ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιάς της. Θα μάθετε να σέβεστε τη θέληση του τουρκικού λαού», έγραψε ο Τσαβούσογλου, κάνοντας mention στην ανάρτησή του τόσο την ίδια την Νάνσι Πελόζι, όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ξέρουμε ποιους θαυμάζει [ο Τραμπ]. Θαυμάζει τον Πούτιν, θαυμάζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θαυμάζει τον Ερντογάν στην Τουρκία», ήταν η αιχμηρή παρατήρηση της Νάσι Πελόζι –που έδωσε την αφορμή για το παραληρηματικό tweet του Τσαβούσογλου– σχολιάζοντας την αόριστη απάντηση (εδώ) που έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε ερώτημα για το κατά πόσο θα είναι ομαλή η μετάβαση εξουσίας αν τελικά χάσει τις εκλογές του Νομεβρίου.

«Του πενθυμίζω, όμως», συνέχισε στον ίδιο επικριτικό τόνο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, «δεν είστε στη Βόρεια Κορέα, δεν είστε στην Τουρκία, δεν είστε στη Ρωσία, κύριε Πρόεδρε – και παρεμπιπτόντως, δεν είστε στη Σαουδική Αραβία. Είστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, οπότε γιατί δεν προσπαθείτε απλώς να τιμήσετε τον όρκο της θητείας σας προς το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...