439
Aποψη του σιδηροδρομικού σταθμού στη Λάρισα | INTIMEnews

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – έριξε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 09:04
Aποψη του σιδηροδρομικού σταθμού στη Λάρισα
|INTIMEnews

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – έριξε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 09:04

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά τη μαραθώνια απολογία του (διήρκεσε έως αργά τη νύχτα) στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο εν λόγω επιθεωρητής, που μία ημέρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έσπευσε να πάρει αναρρωτική άδεια, ήταν αρμόδιος να ορίζει της βάρδιες των σταθμαρχών.

Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται για τον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους οι σταθμάρχες τη μοιραία βραδιά του δυστυχήματος.

Φέρεται μάλιστα να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο ήδη προσωρινά κρατούμενος σταθμάρχης Λάρισας ήταν ικανός να είναι μόνος του στη βραδινή βάρδια.

Μεταξύ άλλων είπε ότι δεν γνώριζε ότι το Inter City είχε καθυστέρηση περίπου μιας ώρας τη νύχτα που σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα, ισχυριζόμενος επίσης ότι ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα για την καθυστέρηση αυτή.

Ομοίως, δήλωσε άγνοια για το γεγονός και οι δύο άλλοι σταθμάρχες στη Λάρισα έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδια τους, την ώρα που εκείνος –όπως επεσήμανε– είχε προβλέψει να βρίσκονται στο πόστο τους τρεις σταθμάρχες (από τις 22.00 έως τις 23.00).

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο επιθεωρητής Κυκλοφορίας όσο και οι τρεις σταθμάρχες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Με την απολογία του επιθεωρητή έκλεισε ο πρώτος κύκλος των ερευνών και των διώξεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών και των ευθυνών σε ανώτερο επίπεδο.

Επανεκκινούν τα δρομολόγια

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου ξεκινούν και πάλι τα πρώτα δρομολόγια του Ιnter City στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Αρχικά θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται δύο ζεύγη δρομολογίων και τρία από τις 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμου Ελλάδας:

– Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο 882/887 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα καθώς και το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

– Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 εντάσσονται το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς – Μαγούλα – Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα – Λειανοκλάδι – Αθήνα.

– Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023 προστίθεται το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα επίσης θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα – Βόλος, Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Υπενθυμίζεται πως ήδη εκτελούνται τα δρομολόγια:

– Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο

– Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο

– Ανω Λιόσια – Κάντζα

– Αθήνα – Χαλκίδα

– Προαστιακός Πάτρας

– Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο

– Διακοφτό – Καλάβρυτα

– Ικόνιο – Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό)

– Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας – Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...