344
Ο Τραμπ σε μια οθόνη τηλεόρασης στη συνέντευξή του στο NBC | REUTERS/Octavio Jones

Τα τρία «δεν» του Τραμπ: Δεν συμφωνώ με τη μάσκα, δεν ξέρω πότε έκανα τεστ, δεν καταδικάζω την QAnon

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 09:46
Ο Τραμπ σε μια οθόνη τηλεόρασης στη συνέντευξή του στο NBC
|REUTERS/Octavio Jones

Τα τρία «δεν» του Τραμπ: Δεν συμφωνώ με τη μάσκα, δεν ξέρω πότε έκανα τεστ, δεν καταδικάζω την QAnon

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 09:46

Κανονικά η 15η Οκτωβρίου ήταν δεσμευμένη για το δεύτερο προεδρικό debate στις ΗΠΑ, αλλά μετά την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ, η τηλεμαχία ακυρώθηκε και αντ’ αυτής ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν έδωσαν δύο ξεχωριστές τηλεοπτικές συνεντεύξεις, στο NBC ο πρώτος, στο ABC ο δεύτερος.

Τι έμεινε από την παρουσία του Τραμπ στην εκπομπή «Town Hall» του NBC;

Οτι αρνήθηκε να ταχθεί υπέρ της χρήσης μάσκας, παρά την πρόσφατη περιπέτειά του με τον κορονοϊό: «Υπάρχουν δύο ιστορίες» είπε μιλώντας όπως συνήθως απλουστευτικά και με κακά αγγλικά, εννοώντας προφανώς δύο απόψεις επιστημόνων: «Η μία ιστορία είναι ότι τη θέλουν (τη μάσκα), η άλλη ιστορία ότι δεν τη θέλουν». Ο ίδιος είπε ότι δεν άλλαξε η άποψή του σχετικά με την ανάγκη της χρήσης μάσκας αφού μολύνθηκε και νοσηλεύτηκε με τον κορονοϊό.

Οτι αρνήθηκε να πει αν είχε κάνει τεστ πριν από το debate με τον Τζο Μπάιντεν στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι», είπε, προσθέτοντας ότι κάνει τεστ για τον κορονοϊό συστηματικά. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 τρία 24ωρα μετά την επεισοδιακή τηλεμαχία του με τον Μπάιντεν.

Οτι αρνήθηκε να καταδικάσει την οργάνωση QAnon. Αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό θέμα. Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει «τίποτε» για αυτή την περιθωριακή ομάδα που διασπείρει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας μέσω πολλών ιστότοπων και έχει χαρακτηριστεί από το FBI ως τρομοκρατική απειλή.

«Δεν ξέρω τίποτα για την QAnon», αποκρίθηκε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά για την ακροδεξιά οργάνωση, η οποία έχει αυξήσει πολύ την επιρροή της τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στις απίθανες θεωρίες που διακινεί η οργάνωση είναι πως ο Τραμπ πολεμάει εναντίον μιας παγκόσμιας ελίτ παιδεραστών σατανιστών που ενέχονται σε κύκλωμα εμπορίας ανηλίκων. Σύμφωνα με την QAnon, σε αυτή τη σέχτα ανήκουν –μαντέψτε– σταρ του Χόλιγουντ, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, και σκοπός της είναι να κάνει πραξικόπημα για χάρη του Ομπάμα, της Χίλαρι και –μαντέψτε πάλι– του Σόρος.

Και ο Τραμπ, μιλώντας στο NBC, είπε: «Ξέρω πάντως ότι είναι εχθροί της παιδεραστίας. Και συμφωνώ με αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...