398
O Κρις Κρίστι μιλάει στον Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τελικά κόλλησε κορονοϊό και πέρασε μια εβδομάδα στη ΜΕΘ | Reuters

Κρις Κρίστι κατά Τραμπ: Μπήκα στην Εντατική – Μετανιώνω που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 09:07
O Κρις Κρίστι μιλάει στον Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τελικά κόλλησε κορονοϊό και πέρασε μια εβδομάδα στη ΜΕΘ
|Reuters

Κρις Κρίστι κατά Τραμπ: Μπήκα στην Εντατική – Μετανιώνω που δεν φορούσα μάσκα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 09:07

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να θέλει να δείχνει άτρωτος μετά τη μόλυνσή του και τη νοσηλεία του για κορονοϊό, μπορεί να αρνείται ότι ο Λευκός Οίκος υπήρξε εστία υπερμετάδοσης εξαιτίας της νοοτροπίας αδιαφορίας για την επικινδυνότητα της επιδημίας, αλλά ένας κολλητός του, ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, πέρασε επτά μέρες στην Εντατική επειδή κόλλησε τον ιό στην προεδρική κατοικία. Και τώρα δηλώνει ότι μετάνιωσε που δεν φορούσε μάσκα.

Ο Κρις Κρίστι είναι και αυτός σύμβουλος του Τραμπ και μάλιστα τον προετοίμασε για το πρώτο debate, λίγα 24ωρα πριν από την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊο.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη παραδέχτηκε ότι έσφαλλε που δεν φόραγε μάσκα στον Λευκό Οίκο. Ο Κρίστι ήταν ένα από τα τα πολλά μέλη του στενού κύκλου του προέδρου που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2, τις ίδιες ημέρες που προσβλήθηκε από τον ιό και ο ίδιος ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ είπε ότι έχει αναρρώσει, ωστόσο επεσήμανε ότι θα έπρεπε να είχε τηρήσει τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και να φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στον Λευκό Οίκο.

«Πίστευα πως όταν έμπαινα στους χώρους του Λευκού Οίκου, εισερχόμουν σε ασφαλή ζώνη, λόγω των τεστ από τα οποία περνούσαμε εγώ και πολλοί άλλοι καθημερινά. Εκανα λάθος», ομολόγησε ο Κρίστι, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περιβόητη πια εκδήλωση στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ είχε παρουσιάσει την Εϊμι Μπάρετ ως εκλεκτή του για το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Εκανα λάθος που δεν φόραγα μάσκα στην παρουσίαση (της υποψηφιότητας) της Εϊμι Κόνι Μπάρετ» για την έδρα που έχει μείνει κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και «στις πολλές συναντήσεις προετοιμασίας με τον πρόεδρο και με την υπόλοιπη ομάδα του ενόψει του debate», είπε ο 58χρονος πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ελπίζει η εμπειρία του να χρησιμεύσει ώστε να πειστούν οι Αμερικανοί να τηρούν τις συστάσεις των δημοσιονομικών αρχών, ειδικά να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, «ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται».

Αλλη μια ειρωνεία. Η προτροπή του έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με τη στάση του Τραμπ έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 217.000 Αμερικανούς από το σύνολο των 8 και πλέον εκατομμυρίων που έχουν μολυνθεί. Ακόμα και τώρα ο Τραμπ «πουλάει» ότι ο ιός δεν είναι και τόσο επικίνδυνος και χαίρεται να βλέπει τους οπαδούς του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις να στριμώχνονται μπροστά του χωρίς να φορούν μάσκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...