383
Μαζικές απολύσεις και κλείσιμο 7 εργοστασίων με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση | Reuters

Τα δάκρυα 14.000 απολυμένων της General Motors

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 07:20
Μαζικές απολύσεις και κλείσιμο 7 εργοστασίων με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση
|Reuters

Τα δάκρυα 14.000 απολυμένων της General Motors

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 07:20

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν πριν λίγα 24ωρα σε πολλά εργοστάσια του αμερικανικού κολοσσού GM, μετά την ανακοίνωση μιας σειράς δραστικών μέτρων προκειμένου η αυτοκινητοβιομηχανία να μην βάλει λουκέτο.

Η General Motors ανήγγειλε το κλείσιμο 7 εργοστασίων και την απόλυση του 15% των εργαζομένων της, ελπίζοντας να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 6 δις δολαρίων σε βάθος διετίας.

Η μείωση προσωπικού- όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας – αφορά πρωτίστως το διοικητικό κομμάτι που θα περικοπεί κατά 25%, ενώ προβλέπεται να αποχωρήσουν μετά από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πάνω από 14.000 εργαζόμενοί της.

Από τα επτά εργοστάσια που θα κλείσουν, τα πέντε που εδρεύουν σε ΗΠΑ και Καναδά θα δουν τις δραστηριότητές τους να σταματούν μέσα στο 2019, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν τα δυσάρεστα νέα σοκαρισμένοι και συγκινημένοι.

Δάκρυα στεναχώριας αλλά και οργής από πολλούς μελλοντικούς απολυμένους της εταιρίας

«Τα βήματα που κάνουμε σήμερα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τον μετασχηματισμό της εταιρείας, ώστε να είμαστε πιο ευέλικτοι, ανθεκτικοί στις προκλήσεις και κερδοφόροι. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να προβλέψουμε τις αλλαγές της αγοράς και τις προτιμήσεις των καταναλωτών ώστε η εταιρεία μας να είναι σε καλή θέση μακροπρόθεσμα», τόνισε η Μαίρη Μπάρα, Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors.

Το μεσομακροπρόθεσμο πλάνο της GM είναι να σταματήσει την παραγωγή αρκετών sedans, συμπεριλαμβανομένου του Chevrolet Cruze και του Cadillac CT6 και την ίδια στιγμή να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων με τα οποία θέλει να «χτυπήσει» την κινεζική αγορά.

Εργαζόμενοι του κολοσσού ακούνε τα δυσάρεστα νέα
Έξαλλος ο Τραμπ

Οργίλη ήταν η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα, με τον αμερικανό πρόεδρο να πραγματοποιεί επίθεση μέσω Twitter στην General Motors, απειλώντας την εταιρία μέχρι και με κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης.

«Πολύ απογοητευμένος από την General Motors και την CEO της, Mary Barra, για το κλείσιμο των εργοστασίων σε Ohio, Michigan και Maryland. Δεν κλείνουν τίποτε σε Μεξικό και Κίνα. Οι ΗΠΑ έσωσαν την General Motors και αυτό είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Πλέον εξετάζουμε τη διακοπή κάθε κρατικής ενίσχυσης στην GM, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η General Motors στοιχημάτισε πριν χρόνια στην Κίνα, όταν και δημιούργησε εργοστάσια εκεί (και στο Μεξικό) – δεν νομίζω ότι το στοίχημα αυτό θα τους βγει. Είμαι εδώ για να προστατεύω τους Αμερικανούς Εργαζόμενους!», έγραψε ο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...