409
Η ένταξη του Αριστείδη Φωκά στους ΑΝΕΛ έγινε σε ζωντανή μετάδοση | SKAI/WebTV

Στους ΑΝΕΛ ο Αριστείδης Φωκάς

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 09:54
Η ένταξη του Αριστείδη Φωκά στους ΑΝΕΛ έγινε σε ζωντανή μετάδοση
|SKAI/WebTV

Στους ΑΝΕΛ ο Αριστείδης Φωκάς

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 09:54

O τραγέλαφος των ΑΝΕΛ συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης, περίπου από εκεί όπου είχαμε μείνει τη Δευτέρα. Ο Πάνος Καμμένος, αφού θυμήθηκε μετά από επτά χρόνια συνεργασίας και φιλίας ότι ο μπαμπάς της Ελενας Κουντουρά είχε γράψει τον ύμνο της 21ης Απριλίου (εδώ), καλωσόρισε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ τον Αριστείδη Φωκά, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης που είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Ενωση Κεντρώων.

Μια πρώτη ειρωνεία είναι ότι ο κ. Φωκάς έγινε δεκτός με τα πολλών επαίνων από τον κ. Καμμένο ως αγωνιστής του «σκοπού της Μακεδονίας» στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου παραμένει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μια άλλη ειρωνεία είναι ότι οι κοινές δηλώσεις και τα φιλιά του κ. Καμμένου και του κ. Φωκά έγιναν στο περιστύλιο της Βουλής. Μιλάμε για τον ίδιο χώρο για τον οποίο ο παοκτσής κ. Φωκάς φώναζε πέρυσι την άνοιξη το σύνθημα «να καεί, να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή» (εδώ). Κατά τα άλλα ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Φωκάς είναι πιστός στις αρχές του»…

Μια τρίτη ειρωνεία αυτό που είπε ο κ. Φωκάς: «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν διορθώνεται, καταργείται» –μια παραπομπή στο περιβόητο σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα για τον ΕΝΦΙΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Καμμένος κάνει όσα παζάρια μπορεί και με όποιους μπορεί για να διασώσει την ύπαρξη της ΚΟ των ΑΝΕΛ, προσθαφαιρώντας βουλευτές και υπουργούς. Στόχος του να μπορέσει να οδεύσει προς τις εκλογές παίζοντας το χαρτί του «μακεδονομάχου».

Αφού τη Δευτέρα απέπεμψε την κυρία Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη (που θα κρατήσουν τις υπουργικές καρέκλες τους, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης και ψηφίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών) έμεινε με πέντε βουλευτές, το κατώτατο όριο για να υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με την προσθήκη του μέχρι πρότινος ανεξάρτητου κ. Φωκά φτάνει τους έξι και τώρα δέχεται εισηγήσεις να διαγράψει τελικά και τον κ. Παπαχριστόπουλο, του οποίου η έδρα ούτως ή άλλως όταν παραδοθεί μετά την ψηφοφορία για τις Πρέσπες θα πάει στον –επίσης εκτός ΑΝΕΛ– Τέρενς Κουίκ.

Αυτό που θα προσπαθήσει τώρα ο κ. Καμμένος, στους μήνες που απομένουν ως τις κάλπες, είναι να εμφανίσει το κόμμα του και τον ίδιο ως τους μοναδικούς υπερασπιστές της Μακεδονίας. Θα προσπαθήσει να κάνει να ξεχαστεί το γεγονός ότι καταψηφίζοντας το καλοκαίρι την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ο ίδιος άνοιξε τον δρόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τώρα καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει μαζί του νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τσίπρα σε μια δήθεν ύστατη προσπάθεια να μην περάσει η Συμφωνία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...