193
To τάνκερ «Lana» (πρώην Pegas) στα ανοικτά της Καρύστου τον περασμένο Μάιο | REUTERS/Costas Baltas

Στον Πειραιά από την Κάρυστο το ρωσικό-ιρανικό τάνκερ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 18:08
To τάνκερ «Lana» (πρώην Pegas) στα ανοικτά της Καρύστου τον περασμένο Μάιο
|REUTERS/Costas Baltas

Στον Πειραιά από την Κάρυστο το ρωσικό-ιρανικό τάνκερ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2022, 18:08

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το ρωσικό τάνκερ «Lana», με σημαία Ιράν, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο από τα μέσα Απριλίου στα ανοικτά της Καρύστου, σηματοδοτώντας, έτσι, και το τέλος του σίριαλ με το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, που στάθηκε αφορμή ώστε η Τεχεράνη να δεσμεύσει δύο ελληνικά πλοία.

Οπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι συνήγοροι της εταιρείας ρυμουλκών που παρείχαν υπηρεσίες στο πλοίο, Γιώργος Κοζανίδης και Πηνελόπη Τέκου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξόφλησε άμεσα τις οφειλές της και δόθηκε η σχετική ελευθεροπλοΐα στο πλοίο. Μάλιστα η εξόφληση έγινε απευθείας και όχι με τη μορφή εγγυητικών επιστολών, προκειμένου το πλοίο να αποπλεύσει άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το Σάββατο, μόνη εκκρεμότητα για να αποπλεύσει το πλοίο ήταν η κατάθεση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν δεν μπορούσε να αποπλεύσει λόγω οφειλών για ρυμουλκικές εργασίες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες το Εφετείο Χαλκίδας είχε ζητήσει ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευθεί μετά από αίτημα το αμερικανικών δικαστικών αρχών να επιστραφεί στο δεξαμενόπλοιο. Επρόκειτο για μια ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...